Quote Originally Posted by Geo2160 View Post
In afara de gorilla glass, telefonul asta nu are absolut nimic deosebit. Gasesti pe dealextreme telefoane chiar mai ieftine de atat cu exact aceleasi specificatii (de la procesor pana la ecran) care, spre deosebire de asta, suporta si retelele 3G europene. Niciunul nu are MIUI intr-adevar, insa nici cu Android 4.2 stock nu mi-ar parea rau.

Si in caz ca v-a impresionat procesorul QUAD-COREZ de 1,5Gigahurtz si GPU-ul ala care este folosit pe iPhone si anumite variante de GS4, tineti minte ca este doar un quad-core Arm Cortex A7, foarte slab, chiar mai slab decat vechiul A9 folosit pe galaxy S3, insa foarte eficient, iar GPU-ul are un singur nucleu. Ca termen de comparatie, varianta Exynos de S4, are in SoC-ul sau un Quad-core A7 + Quad-Core A15 (extrem de performant) + 4 nuclee de GPU PowerVR, toate tactate la frecvente mai mari decat pe chinezarii. Per total, cred ca este de vreo 3-4 ori mai performant. Adaugati pe langa asta ecranul ala full-hd, carcasa testata la uzura in timp, senzorul Sony, memoria foarte rapida, optimizarile software si nu in ultimul rand certificarile de la Google pentru Play Store si cele de la UE pentru comercializare (pana si incarcatoarele trebuie sa fie de o inalta calitate ca sa primeasca certificarile) si cred ca va dati seama de unde vine pretul de 3-4 ori mai mare.

Un dispozitiv este in general mai mult decat suma specificatiilor sale.
Nu inteleg de ce il compari cu lopata aia numita S4. Apoi, sa spui "CHIAR MAI SLAB decat vechiul A9 de pe S3", mi se pare elucubrant, considerand diferenta enorma de pret dintre cele doua. S4 nu se misca nici macar de doua ori mai rapid decat amaratul meu de Xperia Active, darmite sa fie de 3-4 ori mai performant decat Hongmi.