Quote Originally Posted by saller123 View Post
Nu inteleg de ce il compari cu lopata aia numita S4. Apoi, sa spui "CHIAR MAI SLAB decat vechiul A9 de pe S3", mi se pare elucubrant, considerand diferenta enorma de pret dintre cele doua. S4 nu se misca nici macar de doua ori mai rapid decat amaratul meu de Xperia Active, darmite sa fie de 3-4 ori mai performant decat Hongmi.

Asa pot sa zic si eu ca un CPU intel 3960X nu "se misca" de 10 de ori mai repede decat vechiul meu E8400, pentru ca in windows nu se va observa nicio diferenta, dar cand le soliciti la maxim pe toate nucleele (sa zicem la encoding), acel 3960x va termina intr-adevar sarcina 10 ori mai repede. Acelasi lucru este valabil si aici. Daca ai de 3-4 ori mai multa putere fizica de procesare, in sarcinile solicitante si optimizate va fi de 3-4 ori mai rapid. Daca te joci candy crush toata ziua si postezi 3 statusuri pe facebook, normal ca nu ti se pare ca "se misca" mai repede. Si daca ai sta sa te gandesti putin, ti-ai da seama ca S4 (ca mai toate smartphone-urile high-end) are de miscat de 13 ori mai pixeli decat amaratul ala de xperia active doar ca sa afiseze un home-screen sau mai sus mentionatul facebook.

Si ca sa clarific de ce il comparam cu S4: 1) procesorul sau este cel mai apropiat dpdv arhitectural din ce mi-a venit in minte la momentul respectiv (quad-core a7 + sgx544) si 2) a fost mentionat mai sus ca un model la care cica "platesti firma" si am explicat de ce este mai scump, pe langa lucrurile evidente

Fun-fact: "lopata" aia de S4, desi are ecranul mai mare, are aceleasi dimensiuni plane (+/- 1 mm) ca acest xiaomi si este chiar mai subtire. Banuiesc ca nici macar nu ai tinut vreodata unul in mana.

@Monky: Eu vin cu argumente pertinente ce se pot dovedi, tu cu "fanboy alert". Ce pot sa zic? Bravo! Felicitari!

Nu sunt fanboy Samsung, banii mei s-au dus pe un Xperia T, datorita suportului pe care l-au acordat catre XDA. Din acelasi motiv nu ma voi atinge de vreo chinezarie in afara de Oppo in viitorul apropiat.