Nu am fost "deranjat" de super-specificatiile unei chinezarii, pentru ca nu sunt super-specificatii, asta am vrut sa va atentionez. Sunt doar niste componente mediocre cel mult, care fara optimizari de drivere si software vor face ca acel telefon sa nu-si merite banii la noi, daca mai pui TVA si shipping. Deasemenea, Hongmi nu o sa functioneze pe retelele 3g romanesti, lucru pe care voi l-ati ignorat. Am zis si mai sus, gasesti pe dealextreme telefoane mai ieftine cu aceleasi specs si ca singurele chinezarii care-si merita banii sunt cele de la Oppo, si nici macar alea nu sunt prea ieftine, pentru ca R&D-ul costa.

Deasemenea, nu stiu ce ii faceai tu la S4 sau in special la Note/Note 2 ca sa ti se duca bateria intr-o zi. Si ca sa fac o paralela iarasi cu chinezariile, daca la S4 ai vreo problema cu firmware-ul, ca se incalzeste sau ti se pare ca merge sacadat, poti s-o remediezi de unul singur citind niste topicuri pe XDA sau trimitindu-l la garantie daca nu te pricepi. Desi...modarea mi se pare jumatate din farmecul android-ului. Am umblat pe mai multe S4 pana acum si toate: ori s-au miscat impecabil din prima zi, ori nu mergeau ideal din cauza ca nu erau updatate sau au avea firmware din tari straine.

Cu iPhone nu am nicio problema, desi acolo chiar mi se pare ca platesti pentru firma. Iar jocurile si aplicatiile vor merge in general mai bine pe un i5, pentru ca platforma este foarte limitata dpdv hardware (suport activ doar pentru 5-6 dispozitive odata, toate similare), ceea ce inseamna ca developerilor le este foarte usor sa optimizeze pentru ele. E ca si cand ai compara un joc de PC cu unul de consola. Cel pe consola va rula fluid indiferent de conditii, cu un nivel de grafica incredibil pentru hardware-ul respectiv, insa cel de PC va trebui sa ruleze la rezolutii mai mari pe o varietate imensa de componente si va sacada fara optimizari chiar si pe hardware mult mai puternic decat cel de pe console.

Si nu stiu de ce bagi Google in ecuatia asta, tu nu stii ca Nexus-urile sunt facute tot de parteneri (HTC, Samsung, Asus, LG) si sunt vandute FARA PROFIT pentru Google in state? Este exact acelasi build quality ca si cand ai lua un dispozitiv similar de la partenerul respectiv (Nexus One-> Desire; Nexus 4->Optimus G), insa ai elimina costurile de licentiere, marketing, shipping si profitul din ecuatie. Si pot sa-ti spun cu siguranta ca profitul nu e cea mai mare parte din cele 4.