Single post: Cel mai mare shop cu TV-uri din Bucuresti
-
Admin

Originally Posted by
beugen2001
Ce reprezinta acele burn in ?
Definitia de pe wikipedia e cea mai ok pentru efectul de "burn in": Screen burn-in - Wikipedia, the free encyclopedia. Pe scurt insa in limba romana e vorba de "remanenta". In special in cazul imaginilor statice, ramane o urma pe ecran. De exp. o sigla a unui canal tv, subtitrarea, life gauge-ul intr-un joc, si tot asa.
Eu explicat aici cum se poate "diminua" efectul (cel putin la anumite modele): http://www.consolegames.ro/forum/f32...ormare-plasma/. Culmea este ca la Panasonic au fost modele mai vechi unde era aproape imposibil sa vezi defectul respectiv... decat in cazuri in care lasai 10 ore sau mai mult pe acelasi post sau imagine statica. Din pacate insa, datorita cerintelor ECO impuse, au renuntat la anumiti stabilizatori (gen plumb de exp.), si modelele mai noi stau foarte prost la acest capitol.
Din fericire pe multe modele au aparut functii gen "Pixel Shift" care odata pe minut muta imaginea astfel incat sa nu ramana imaginea identica... dar nu ajuta foarte mult. Alte modele au in meniul de service functii de cleanup (trec pixelii prin toate modurile - aprins, stins, culoare, etc.). Eu la ultimul m-am enervat maxim pe chestia asta. Si era modelul de varf. Mai rau e ca acel burn in nu este rezolvabil prin garantie (e scris chiar si in manual ca asta este tehnologia - asa cum la lcd-uri ti se explica faptul ca la cat de multi pixeli are, e ceva normal sa ai unul sau cativa pixeli care raman aprinsi sau stinsi). Daca primiti un produs in acest fel din start... schimbati-l fara sa stati pe ganduri. Dupa aceea, in garantie... nu se rezolva decat daca schimbati panoul, pe banii vostrii!