Single post: Conceptul Phonebloks, cu un pas mai real

  1. #1 SP
    is the man! trickz's Avatar

    Conceptul Phonebloks, cu un pas mai real

    Acum cateva luni, MonkY ne prezenta ideea unui telefon modular, care sa rezolve problema schimbarii telefonului pentru fiecare crestere minima de putere, disponibila anual. Dupa lungi dezbateri, multi useri au pierdut speranta ca proiectul va vedea lumina soarelui, datorita costurilor mari asociate cu separarea componentelor.

    Totusi, cei de la Motorola au surprins intreg internetul astazi, dezvaluind "Ara", un proiect pe care il dezvolta de mai bine de un an. Principiul de functionare este acelasi, diverse module atasandu-se la un endoschelet (dupa cum il numesc chiar ei). Cei de la Phoneblocks au fost invitati sa se alature proiectului, alaturi de cativa testeri ce vor oferi feedback via platforma DSCOUT. Fiecare voluntar va primi o reducere substantiala cand/daca telefonul va ajunge in productie iar cei mai activi 100 vor obtine din partea fimei dispozitivul gratuit. O platforma de dezvolare va fi disponibila pana la sfarsitul anului, dezvoltatorii fiind invitati sa isi creeze propriile module.

    Dorinta firmei Motorola este de a realiza pentru hardware-ul mobil ceea ce Android a realizat pentru software; sa creasca ritmul inovatiei si sa scada costul necesar integrarii in ecosistemul "smartphone".
    Attached Images Attached Images motorola_phonebloks.jpg