Quote Originally Posted by MonkY View Post
Teo, o sa incerc sa listez cateva avantaje care-mi vin rapid in minte:
1. Poti sa-ti customizezi telefonul cum doresti. De exp. nu folosesti Bluetooth-ul, scoti modulul de Bluetooth si pui un modul de extra baterie.
2. Poti sa-ti upgradezi oricand telefonul. Spui bye bye faptului ca la fiecare 6-12 luni salivezi la noile smarpthone-uri mai rapide de pe piata.
3. Super service. S-a busit camera? Nicio problema... cumperi un modul de camera si ai rezolvat singur. Nu mai dai bani pe service-uri autorizate.
4. Suport pentru third parties. Esti maniac cu fotografia si nu-ti place cum face poze modulul Motorola, dar iti place cel de la Sony? No problem...
5. Vrei functii extra pe care nu le ai default? Modul de temperatura, barometru, gps, card reader... le poti achizitiona oricand.
In mare parte sunt de acord cu ce ai spus, cu 2 exceptii. Daca se strica ceva, fie ca e camera sau bateria, am garantie. Iar partea cu upgradeurile nu este chiar atat de roz. Adica vreau un display cu rezolutie mai mare, voi avea insa nevoie si de un cpu/gpu nou, si atunci voi avea nevoie si de o baterie noua. Practic e ca la PCuri, poti schimba o singura componenta, dar in general ajungi sa le schimbi pe toate. Si atunci costurile nu mai sunt atat de mici, iar telefonul obtinut este (daca ar arata ca acest concept) mai urat si mai gros decat un telefon normal.