Quote Originally Posted by erik95 View Post
In mare parte sunt de acord cu ce ai spus, cu 2 exceptii. Daca se strica ceva, fie ca e camera sau bateria, am garantie.
Asta e o chestia universal valabila, pana in momentul in care nu mai ai garantie. Si ce faci, il arunci dupa un an/doi? Sau poate vrei sa-l cumperi din US... la prima problema care apare iei altul? Sau poate cumperi un S/H sau primesti un cadou si nu ai garantie din start... Aici Phonebloks rulez!
Quote Originally Posted by erik95 View Post
Adica vreau un display cu rezolutie mai mare, voi avea insa nevoie si de un cpu/gpu nou, si atunci voi avea nevoie si de o baterie noua.
Nu e neaparat asa. Un ecran cu rezolutie mai mare nu e obligatoriu un consumator mai mare de resurse (depinde de tehnologie). Cel mai bun exemplu il poti avea intre un Nexus 7 si un Nexus 7 2013. HD vs FullHD, si totusi consumul e mai mic la ecran pe noul Nexus 7. Dar da, sa zicem ca la jocuri va trebui mai mult. Foarte bine, schimbi si cpu/gpu... Dar macar cu un asemenea sistem iti poti cumpara intai un nou CPU/GPU, si cand ai bani, iti iei un screen mai bun. Dupa care bateria. E o mare chestie sa nu fii nevoit sa dai 20-30 milioane dintr-un foc pe un smartphone, si sa poti upgrada doar cat iti permiti, cand iti permiti, si doar daca simti ca e nevoie.
Quote Originally Posted by erik95 View Post
Dar poti schimba foarte simplu bateria cu una noua si acum, daca esti dispus sa platesti pentru ea.
Asta contrazice la majoritatea smartphone-urilor ceea ce ai spus mai devreme legat de garantie. Ia schimba tu bateria la un Nexus 5, HTC One, iPhone 5S, Xperia Z1 samd... fara sa pierzi garantia. Ia vezi, poti?