Single post: Clubul Apple Mac & macOS
-
Senior Member
Multumesc pentru recomandari, am uitat sa spun ca bugetul meu e pe la 9.000 RON.
@ Trefla - Voi vedea realmente o diferenta intre 2.7 GhZ si 2.9 GhZ la iMac si placile video? Vreau sa stiu daca se justifica aia 1.000 RON. De asemenea, ce imi recomanzi tu, e configuratia standard, iar eu ma tem de HDD-uri ca de foc. Mi-e foarte frica sa fac upgrade singur, nu am desfacut in viata mea un calculator, cu atat mai putin o jucarioara de-asta care nu e facuta ca sa-si bage utilizatoru' mainile-n ea. Gasesc pe cineva undeva care imi poate garanta ca o sa se descurce cu asa ceva?
@ tudyniuz - De ce nu e in regula Fusion Drive? Memoria aia flash ma duce la niste scoruri fabuloase. Mi-am facut de un lucru pe un 27" saptamana trecuta in iStyle. Stiu ca e super sexy, arata foarte bine, dar chiar mi se pare enorm. Recunosc ca imi face cu ochiul rezolutia aia, dar dupa cum am spus, ma indoiesc ca peste vreo 4 ani o sa am acelasi Mac. 1920X1080 e OK. Apropo, iMac-ul a avut un refresh in octombrie, la cateva zile inainte de keynote-ul cu Mavericks. De unde 6 luni ? Inteleg ce spui si asa incerc sa imi iau si eu produsele, cand apar, dar pana la urmatorul update vor mai trece vreo 10 luni. Presupunand ca la un moment dat o sa ma supere 1080p, daca voi cumpara un alt monitor cu rezolutie mai mare, il voi putea conecta la ala si sa imi ruleze la rezolutia respectiva? Si eu m-as simti mai future proof cu un PC, din cauza faptului ca ii pot face upgrade cand vreau eu, dar chiar nu vreau sa mai vad Windows.
Ca software, pentru productie muzicala m-am gandit la Logic Pro X, cel din suita Pro de la Apple. Pana acum, am mai lucrat in Fruity Loops, Ableton si Cubase, dar si Logic are review-uri foarte bune. Cam pentru muzica imi doresc calculatorul asta cel mai mult, am un studio de inregistrari audio pe care l-am construit cu cineva acum vreo trei ani. Toata treaba am facut-o brici pe un PC, Ivy Bridge i5, 8GB RAM. Nu mai tin minte placa video, in orice caz, o jucarie de la Nvidia. Productie de instrumentale, inregistrare voci, mixaj si masterizare. Toate le faceam pe PC-ul ala, pe care din motive care nu tin de mine, nu il mai putem folosi. Pentru editare video, voiam Final Cut, dar lumea e extrem de dezamagita de X, asa ca nu stiu catre ce sa ma indrept. Pentru foto ( in principiu cover-uri pentru diverse materiale audio ), nu vreau ceva care sa rupa norma, pentru ca e cea mai light chestie legata de productivitate pentru mine. Fac cover-uri fara probleme in Pixelmator pe un amarat de MacBook.
Cand vine vorba de muzica, vreau sa ii dau de lucru pana nu mai poate si vreau sa poata. Acolo chiar o sa il stresez. Pe PC-ul respectiv, totul mergea perfect si avea i5. Sigur ca habar n-am cat sunt de pretentioase Mac-urile, dar m-as bucura sa nu necesite i7. Cu foto ma indoiesc ca va fi o problema, dar nu stiu ce sa fac pentru video. Nu stiu ce program sa folosesc, iar daca e nevoie de i7...uh-oh.