In momentul de fata nu exista decat speculatii pe tema urmatorului CPU. Cred ca nici macar Apple nu stie daca se va merge pe Samsung sau TSMC - daca va amintiti si in cazul lui A7 mai toti specialistii au spus ca TSMC a preluat contractul pt. SoC-urile Apple, si cu toate acestea, tot Samsung a castigat (se pare ca TSMC nu facea fata productiei). Ce se stie aproape sigur este ca urmatorul pas va fi trecerea la 20nm (A7 fiind la 28nm).

Acum insa, totul tine de intentia Apple de a lansa cu adevarat acel iPad Pro... Daca pentru urmatorul iPhone 6 nu vad sa fie necesar mai mult de un A7 imbunatatit (e suficienta trecerea la 20nm si cresterea frecventelor, eventual o memorie mai rapida si se atinge usor un 2x speed) , pentru iPad Pro s-ar putea sa vedem o adevarata schimbare (primul procesor Apple quad core - exista zvonuri ca in teste s-ar afla unul cu 5 core-uri). Mai ales daca se va dori sa fie prima tableta care sa faca tranzitia dintre iOS si MacOS.

Oricum anul acesta sunt sigur ca vom vedea o schimbare de directie la Apple (in ceva "altfel")... e singura modalitate prin care pot sa ramana "ahead of the pack", avand in vedere viteza cu care mai toti competitorii scot smartphone-uri si tablete pe banda rulanta. Stabilitate au, calitate au, AppStore-ul e demential...