Eu am dat doar un exemplu 5S-ul. Puteam sa zic 5, sau 4, sau 4S, 3 si tot asa. Same thing. Ei intotdeauna au 20-30 de variante cu care se joaca. E stilul Apple si intotdeauna va fi. Din cate am inteles este si o buna masura de protectie impotriva furtului de idei... angajatii nestiind pana in ultimul moment care va fi varianta finala. Ba de multe ori se mai si "scapa" pe piata cate o ciudatenie, just to keep the heat up. E ceva normal, nu stiu de ce e atat de greu de crezut...

Iar de multe ori problema cea mai mare este ca "designul de-acasa nu se pupa cu ce poate face chinezul"... Degeaba vine Apple cu 10 proptotipuri sferice incadrate intrun rombodendron daca Foxconn vine si spune ca nu poate chinezu' sa asambleze mai mult de 100 bucati pe zi, si ei au nevoie de 1.000.000 pe zi. Again, it's common sense. Daca ar fi produs in cantitate limitata, ar fi scos probabil 20-30 de versiuni pe an, mai multe chiar decat Samsung si LG la un loc. Insa gandeste-te ca orice comanda da Apple, trebuie sa fie realizata repede, trebuie sa fie realizata bine si trebuie sa fie facuta in cantitate industriala. Vezi cazul iPad Mini, unde pana si cei de la Sharp au cedat...

A fi mare si tare in development si new stuff nu e acelasi lucru cu a fi mare si tare in mass production. Exemplu: degeaba avea Apple un iPhone 5S complet din safir daca nu avea cine sa-i produca atata safir. Acum se poate. See?