Quote Originally Posted by Trefla View Post
bla bla bla halal next gen daca inca se chinuie saracele console cu 720p iar acum numai au scuza ca developerii mai au de invatat arhitectura.
Cum a spus MonkY, targetul nu este pentru nicio consola next-gen 1080p si 60fps. Astea sunt numere. Daca te uiti mai atent, se pune accent pe socializare, pe centru multimedia, nu doar pe gaming.

Intre 720p si 1080p nu este o diferenta ATAT de mare, in conditiile in care setarile de calitate sunt cele mai ridicate. Mai ales la distanta de 2m de TV. La display-uri de peste 102cm se simte dar la 81/102 [cum au MAREA majoritate], diferenta de rezolutie se simte mai putin decat diferenta de calitate grafica [texturi, efecte de postprocesare, sistemele de particule, iluminare, umbre, etc]

Prefer un 720p cu detalii ridicate decat un 1080p cu detalii modeste. Parere personala. Cineva mai sus a comparat un PS3 la 720p cu un PC la 1080p si detalii LOW. Ia in considerare faptul ca jocul pe care l-ai testat s-ar putea ca in versiunea de PS3 sa ruleze la o rezolutie SUB HD. Multe jocuri de PS3 au rulat la rezolutii sub-hd. 1024*600 [COD], 960x540 [Black Ops 2], 960x704 [Resistance 3], etc. Astea sunt rezolutii bine sub 720p si scalate arata intr-adevar urat. Compara aceste jocuri cu Killzone 3 [pe acelasi PS3] care ruleaza nativ in 720p si vei observa o diferenta destul de mare. Poate mai mare decat intre un joc nativ 720p si unul nativ 1080p.

Bottom line, nu e o problema foarte mare faptul ca unele jocuri sunt 720p. Conteaza ca engine-ul grafic sa fie cu adevarat next gen iar setarile de calitate sa fie ridicate, cat mai ridicate. Si framerate-ul sa nu scada sub 30. Degeaba ai 1080p daca ai frame drop [ca in BF4 pe PS4]. Experienta de joc are de suferit.

Inainte sa ajungi la gameplay si la story, primul impact este grafica si urmatorul imediat este fluiditatea. Daca aspectele astea sunt cu probleme, multi nu vor mai sta sa caute story-ul si gameplay-ul din spate. Asa a fost cazul unui joc pe PC de acum cativa ani, care arata superb, avea un gameplay de exceptie, un open world cu o infinitate de posibilitati, dar agata, agata rau de tot pe orice rig grafic. In concluzie, nu am rezistat mult in preajma lui.

Cel mai rau distruge experienta de joc nu nivelul de detaliu grafic sau rezolutia cat fluiditatea. Un joc care agata si are fps drop constant e sortit esecului. Am jucat cu mai multa placere SSX pe PS3, care are o rezolutie modesta sub-hd dar are o actiune furioasa, iar framerate-ul este constant. Cu mult mai multa placere decat jocul de PC de care am amintit mai sus care era mai misto si grafic si dpdv al actiunii, dar agata in prostie.