Nurv, sincer să fiu, mă lasă rece unde mă categoriseşte un site sau altul în calitate de "gamer". Nici pe PC nu eram cine ştie ce entuziast, iar acum, cu atât mai puţin. Am jucat ceva timp BF3 pe PS3 şi n-am crâcnit, deşi era o spălăceală penibilă faţă de PC. L-am cumpărat şi pe PC, dar mai mult de curiozitate, n-am făcut prea mulţi purici acolo, fiindcă, după 10 ore pe zi de muncă la calculator, să mor dacă mai am chef să mai stau cocoşat la tastatură cinci minute în plus.

Dar de la next gen cred că pot avea pretenţia să arate mai bine şi să se mişte mai bine. Nu mă agăţ neapărat de rezoluţii (deşi probabil 1080 ar trebui să fie standard) şi nici de componente HW (habar n-am ce măruntaie are PS4), ţin doar la aspectul vizual general, să fie cât de cât mai răsărit. BF4 şi KZ arată că se poate. Că ai adus în discuţie campaniile lor SP, nu-mi imaginez că sunt mulţi cei care joacă SP-ul unui shooter pur, ca astea două, pentru poveste, intrigă sau mai ştiu eu ce. Dacă n-ar avea grafică bună, probabil nu s-ar atinge nici dracu' de campaniile alea. Eu sper să termin măcar unul dintre ele, dar sunt conştient că sunt "pretty, but dumb". Le am pe amândouă de vreo două luni, dar nu mă trage aţa să trec de primul capitol.

Dar ştiu un lucru: nu sunt un etalon şi nu toţi sunt ca mine. Au alte aşteptări, alte gusturi, alte preferinţe. Nu mă cocoţ deasupra lor, să-i boscorodesc că au apucături de PC şi să lase consolele dacă au pretenţii sau vor să joace shootere. În fond, Sony se umfla în pene că PS4 e de 10 ori mai puternic decât PS3. Când ăsta ţi-e un punct forte în marketing, aşteptările cresc. Evident, unele vor fi nerezonabile, dar n-am văzut aşa ceva pe threadul ăsta. (În afară de 4K-ul lui Mony, care m-a surprins de prima dată când l-am văzut, acum vreun an. Mi s-a părut exagerat să vrei 4K de la o consolă, care, prin definiţie, trebuie să fie o maşinuţă relativ simplă şi mai ales accesibilă că preţ, cu atât mai mult cu cât rezoluţia asta nici pe PC nu era un standard din cale afară de frecvent.)

Cât despre detalii vs 60 FPS, cred că ştim cu toţii că acel "solid 30FPS" e o gogoriţă de marketing. Dacă se pleacă de la început pe ideea de 30FPS, n-am nici cea mai mică îndoială că jocul o să se împotmolească mai des decât o să fie cel puţin pe placul meu personal.

Îm concluzie, lumea intră aici să-şi mai verse oful sau să-şi exprime o părere, o dezamăgire etc cu privire la next gen-ul ăsta. Nu e unul care să nu ştie că PC-ul depăşeşte clar orice consolă şi că aia i-ar fi alternativa. Niciunul dintre noi nu e deţinătorul adevărului absolut, mai ales în materie de apreciat jocuri, care se adresează atât de mult factorului subiectiv.