Ok, dupa cateva teste, am aflat ca plaja de frecvente e intre 16Hz si 16kHz.

Pe site-ul oficial ei spun:
Frequency characteristics : 50 Hz to 20 kHz
Cum ai spus si tu, poate e de la placa de sunet, eu am folosit laptop-ul (Macbook) care s-a dovedit a fi mai ok decat placa integrata din PC. Astazi ar trebui sa primesc cablurile XLR, o sa testez si cu ele sa vad cum e mai ok.

Trebuie sa precizez ca au o functie de turn-off foarte desteapta, daca 20 de minute nu le folosesti, se inchid si pornesc automat cand trece sunet prin ele. Avand in vedere ca fiecare "consuma" cate 100W, e foarte binevenita functia.

Ma tot uita la interfete audio, cea pe care o vreau eu nu cred ca imi va intra in bugetul de vreo 70EUR. Cred ca astept eu o oferta degeaba. Ma tot uit la: Sound Blaster Omni Surround 5.1 - USB sound card - Creative Labs (Pan Euro)

Vreau ceva extern pentru a imi fi mai usor sa conectez o pereche de casti, un microfon, etc. Din pacate, cea de mai sus are intrari de 3.5mm in spate, nu 6.3mm cum vreau eu pentru o conexiune prin XLR. Altfel trebuie folosite adaptoare si pierd din calitate pe drum, asa cu un cablu XLR spre 6.3mm ar fi perfect.