eagle-eye: si eu sper sa nu fie un fail... mai ales cand vad ca se leaga iar de luminite, de control via Move, de nevoia de a avea camera. Urasc ideea de a ma juca noaptea, cu lumina stinsa... iar eu sa arat ca un pom de craciun

AlanPoe: maestre, bine ai revenit. Nu trebuie insa uitat faptul ca in realitate nu ai 2 ecrane "infipte" in ochi... la cativa mm/cm de ochi, asa cum e la VR. Indiferent de campul vizual pe care il percepi in real life, la jucariile astea conteaza fix modul in care iti acopera ochii acel ecran (de fapt lentilele care te ajuta sa vezi ecranul). Si cel mai bun exemplu este sa pui niste ochelari 3D pe ochi, intr-o camera foarte luminata. Desi iti ofera un camp vizual destul de mare, o sa vezi "light leaking" prin toate partile... la fel cum o sa vezi si marginile ochelarilor.

In cazul meu, de-asta nu m-a pasionat prea mult nici 3D-ul... pt. ca nu-mi plac ochelarii in general. Imi dau impresia ca taie din campul vizual si nu ma pot obisnui. Nici acum cand am prescriptie sa port ochelari, tot nu ma pot obisnui cu ei... Ma simt exact cum ai spus tu, ca si cand as avea ochelari de cal, chiar daca nu-mi taie decat foarte putin din campul vizual.

Da, in final trebuie sa ne gandim ca e practic cam a doua generatie a VR-ului... Pana acum a fost o gluma. Acum totul depinde foarte mult de cum vor reusi sa faca "iluzia". Si la Developers Conference au reusit sa se lege cam de toate aspectele care ajuta: vizualizare, sunet, tracking, control, usurinta de folosire si continut. Cred ca daca din cele 6 elemente 5 sunt facute perfect si unul e varza, iluzia e nereusita.