Single post: Surprize, surprize: Microsoft aduce Office pe iOS!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Surprize, surprize: Microsoft aduce Office pe iOS!

    Titlul este cat se poate de eronat si sunt constient de asta, insa e mai funny sa ne dam si noi surprinsi. Dupa ani de teasing, in cadrul unei conferinte live din San Francisco, cei de la Microsoft s-au decis ca in sfarsit sa dea frau liber aplicatiilor proprii pe alte OS-uri decat Windows. Astfel acestia au anuntat suita de aplicatii Office pentru iPad (Microsoft Word for iPad, Microsoft Excel for iPad si Microsoft Powerpoint for iPad), precum si o aplicatie dedicata pentru smartphone-uri (Microsoft Office Mobile For iPhone). Nici Androidul nu a fost uitat. Desi nu exista o varianta pentru tablete, Microsoft a lansat si pentru acesta aplicatia Microsoft Office Mobile.

    Partea si mai funny vine de-abia acum: toate produsele lansate azi de catre Microsoft, sunt Freemium. In sensul in care acestea sunt free la download, free la vizualizare, insa in cazul in care doriti sa creati un document sau sa editati un document existent, va trebuie o subscriptie de tip Office 365, care costa "doar" 99$ pe an.

    Sincer, aplicatiile sunt binevenite... nu am idee daca e suficient sa detineti o subscriptie pentru Windows si functioneaza automat si pe iOS sau Android... insa avand in vedere ca suita Office de la Apple este gratuita cu orice nou device iOS, mi se pare overkill sa platesti 99$ anual.

    Well, e oricum un pas "istoric" pentru Microsoft... un pas pe care nu credeam ca o sa traiesc sa-l apuc. So it's fine by me. Apropos, mai jos aveti dimensiunile aplicatiilor principale de la Microsoft, de pe iPad, precum si un "trailer". Enjoy and happy office-ing!

    Microsoft Word for iPad - 264MB
    Microsoft Excel for iPad - 221MB
    Microsoft Powerpoint for iPad - 205MB
    Microsoft OneNote for iPad - 187MB
    Microsoft OneDrive (formerly SkyDrive) - 6MB
    Microsoft Remote Desktop - 12MB

    Attached Images Attached Images office_ipad.jpg