Referitor la magneti - am inteles ca sunt electromagneti nu cei clasici din minereu.

Cat despre idee - eu o vad ca posibilitati:

a. cheepo (ceva ieftin si accesibil tuturor, dupa cum se stie piata de "low end" uri este cea target pentru toate companiile nu cea de "high-end" principiul economic vinde mult cu un profic cat mai mare poate fi invocat aici

b. tricky - sa creezi un terminal cu asemenea dinamica ar insemna practic sa creezi un sistem de operare gen cel folosit pe PC'uri cu drivere pentru diversele componente care sa le permita sa comunice intre ele (evident producatorul/ii care fac acesta investitie in "tehnologie" nu va/vor permite componente produse de altcineva, lucru care poate suna "incurajator" insa avand in vedere ca inca exista problemele la telefoanele monoblock (daca putem sa le numim asa) nu cred ca e un imbucurator ci mai degraba ingrijorator

- din punctul meu de vedere se doreste introducerea unui tip de monopol (si nu ma refer aici la google) ci in general la compania care va reusi acest "miracol" - ei vor putea sa ofere cam ORICE isi doresc utilizatorii, deci nu vom mai avea 100 terminale diferite produse de X ci 1 terminal cu 100 "configutarii" diferite produs de compania Y - evident toul va avea patent si mi-e greu sa cred ca o companie va fi "dumb enough" sa faca o platforma "opened" unde oricine isi poate atasa diversele componente.

Per total ar fi un pas inainte pentru industrie pe care eu o vad acum extrem de plafonata si timorata obligata sa produca sute de modele de terminale care mai de care mai dubioase doar pentru a putea sta "on-top" si pentru a satura o piata avida (cred ca telefonul mobil este cel mai "updatat" si "perisabil bun" hardware pentru majoritatea utilizatorilor, evident exista si exceptii).