Single post: Xbox One devine cu 10% mai rapid fara Kinect

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Xbox One devine cu 10% mai rapid fara Kinect

    Desi nu au fost putini cei care au protestat impotriva deciziei Microsoft de a livra un Xbox One fara Kinect, se pare ca in sfarsit aceasta idee chiar va avea un impact asupra performantei consolei. Mai exact, devkit-ul de Xbox One din Iunie ia in considerare acest lucru si aloca resursele (care in mod normal se duceau la Kinect) pentru gaming (as it should). Astfel, developerii vor avea la dispozitie un boost de "upto 10 percent" pe GPU, ceea ce in opinia mea e suficient pentru a se apropia de performantele PS4.

    Daca ne amintim, Microsoft a mai facut cateva eforturi in trecut pentru a creste performantele consolei (overclock atat pentru CPU cat si pentru GPU)... si orice mic boost a fost binevenit. Atentie insa: am observat o idee generala (si gresita) cum ca daca vei deconecta Kinect-ul vei primi 10% extra performance. Nu este adevarat, puteti lasa Kinect-ul conectat. Pur si simplu jocurile vor avea acces la zona restrictionata pentru Kinect din GPU, deci nu trebuie sa faceti nimic. Bineinteles ca pentru a avea acel boost nu veti putea folosi Kinect-ul... insa aici vorbim oricum de jocuri ce nu beneficiaza oricum de Kinect. Pentru jocurile de Kinect, cei 10% nu se iau in considerare.

    Citez: "The Xbox One's June SDK update gives developers access to additional GPU resources previously reserved for Kinect and system functions... For consumers simply unplugging Kinect will not impact the performance of Xbox One.

    Yes, the additional resources allow access to up to 10 percent additional GPU performance. We're committed to giving developers new tools and flexibility to make their Xbox One games even better by giving them the option to use the GPU reserve in whatever way is best for them and their games."

    Totodata, cu aceasta ocazie, aflam ca Microsoft a lansat drivere pentru a putea folosi controllerul de Xbox One pe orice PC. Le puteti descarca din link-urile de mai jos:
    Attached Images Attached Images xbox_one.jpg