Attack of the Friday Monsters! A Tokyo Tale - 3DS

Este superb, dar pacat ca e asa scurt (aprox. 3-4ore). Oricum este doar pentru a "incerca" piata, si l-am prins la promotie de Craciun pe eShop, cu doar 2.99euro, si sunt de parere ca a meritat cu varf si indesat. Acum ca stiu cum este, l-as lua si la pretul full de 8euro(recunosc, l-am luat fiindca l-am vazut la reducere, am cautat un pic sa vad despre ce e vorba si m-a atras instant).

++povestea
++atmosfera
+personaje
+soundtrack & voice acting
+gamplay
+pret
-mult prea scurt (3-4ore)
-harta este mica, putine locuri de explorat

Sper sa scoata Level 5 si o varianta full a acestui concept pentru 3DS, fiindca ofera o atmosfera superba.
Am sa explic pe scurt si despre ce este vorba: jucatorul preia controlul unui baietel de clasa a 4-a dintr-un orasel/satuc din suburbiile Tokyo-ului anilor `70. Proaspat mutat in oras, unde tatal sau a deschis o mica afacere, jucatorul trebuie sa-si ajuta parintii si pe alti localnici, sa se inprieteneasca cu ceilalti copii, sa faca fata "bully-ului" scolii (care e in clasa a 6-a) si in tot acest timp sa isi adune monster-battle cards, care sunt in mare voga printre copii pentru a putea juca cu ei. Desigur povestea cuprinde si cateva personaje mai bizare, intamplari hilare si neasteptate, personajele au un umor si "selfavareness" foarte simpatic, si se creaza o atmosfera foarte placuta, parca chiar esti in Japonia anilor `70. Ahhhh...si care este secretul cel mai mare al oraselului? In fiecare vineri apar pe campul de langa orasel monstrii care se lupta...desigur, toata actiunea are loc intr-o zi de vineri (cum altfel)...deznodamantul nu v-il spun ca atunci stric tot jocul pentru cei care vor dori sa-l joace.

Mie unul mi-a placut extrem de mult, si m-a determinat chiar sa mai cumpar un joc din seria Guild al celor de la Level5, pe care il joc acum.