Single post: Tigara electronica

1. #693 SP
    Junior Member LucianCM's Avatar
    Quote Originally Posted by vladtheodor View Post
    Multumesc Nicos, am receptionat ce mi-ai scris ! Pe mine ma framinta o alta chestie acum... Vreau sa stiu daca are cineva informatii asupra clauzelor patentului si a dreptului de autor Ruyan. Au pus ei oare conditii la contract ca nimeni altul in afara de poporul chinez sa produca aceste tigari !? Si americanii tot chinezesti primesc. Sa inteleg ca de acum incolo doar chinezii au voie sa fabrice asa ceva ? Daca aveti detalii (in limba romana) as dori sa le citesc, macar informativ. Hai sa facem si noi tigari ! Trutziii, unde ehsti !???
    Referitor la drepturile de autor, din ce am citit pana acum, cei de la Ruyan tot incearca sa-si obtina/impuna drepturile exclusive (au tot felul de brevete). Poate vor avea sanse sa impuna asa ceva in toata lumea in afara de ... propria lor tara unde copierea este un sport national Alte tari pot sa fabrice modele noi cu cine stie ce modificari tehnologice, dar oare cu ce costuri (valabil si pentru fabricarea in tara noastra). Acum 15 ani cand un bun prieten importa placi de rigips (si era un deschizator de drumuri pe atunci) a incercat sa gaseasca o firma care sa fabrice in Romania profilele metalice utilizate pentru prinderea acestor placi. Si sa nu uitam ca pe atunci inca mai erau cat de cat fabrici si fabricute mai mult sau mai putin falimentare (sau falimentate). Preturile primite erau cu cel putin un ordin de marime mai mare... asa ca a ramas sa le importe.
    Pe cand vom vedea si la noi o hala ca cea din fotografia de mai jos o sa avem si noi productie ieftina si ne vom putea bate in preturi cu ei, pana atunci nici o sansa. Si astfel de fotografii am vazut in foarte multe prezentari ale fabricilor de la ei...
    Acolo sau prin zona aia se fabrica aproape tot ce consumam noi din industria electronica (si nu numai). Problema produselor de acolo este calitatea si iar calitatea. Sunt foarte multi producatori, greutatea este sa dai peste cei care fac lucruri de calitate si ... pana la urma si calitatea (chiar made in China) se plateste...
    Attached Images Attached Images rsfactory3.jpg