nu ...n-ai inteles adevaratul mesaj. tu ai inteles numai ce e la suprafata, ce se intelege cel mai rapid dupa ce citesti. tu te referi la mesajele alea cu "nu e bine sa mananci cu degetele; nu e bine sa injuri"... eu ma refer la indoctrinari, la tot ce ni se spune despre Dumnezeu la biserica, sau mai stiu eu pe unde, tot ce suntem invatati sa facem pentru ca daca nu o facem, Dumnezeu cel bun ne da in cap. uite un exemplu. si iti mai dau daca vrei dar asta cred ca e cel mai simplu de explicat referitor la legi si reguli :de ce nu m-as uita la femeia altuia? i-o fur cumva daca ma uit ? i se face aluia rau si crapa?..cu ce strica ? daca Dumnezeu chiar nu ar fi dorit sa existe frumusetea exterioara,astfel incat sa nu ne mai uitam unii la altii, nu ne-o mai oferea , corect? si asta se spune ca e regula: nu pofti la femeia altuia. oau!..uita-te la fenomenul de la Ierusalim din fiecare an, de Paste. cand coboara acele lumini si iese popa cu tortele aprinse. tu crezi ca Dumnezeu ofera acest miracol multimii aleia de bastinasi adunati sa-si dea coate in gura sa isi bage fata in foc? nu! eu zic ca Dumnezeu ofera acest miracol celor care inca mai au credinta aia pura, pentru a le intari si mai mult credinta, restul sunt si asa pierduti in mizilicuri de genul :inchina-te cand treci pe langa o biserica. astia sunt cei care nu mai fac nimic natural. sunt cei care fac chestiile astea pentru ca cineva le-a spus ca TREBUIE. sunt cei care nu au propria constiinta.ei nu mai pot intelege de fapt ce reprezinta Dumnezeu. de-alungul timpului oamenii au tot aduagat povestiri si obiecte "sacre" astfel incat sa se autoconvinga de faptul ca ei au adevarata credinta. gandeste-te...daca un individ sta singur si plouat ca nu i-a mers ceva sau ca i-a murit pisica si se duce afara si se plimba, iar pe drum zice :"Doamne, da-mi un semn ca o sa fie bine".. si deodata se aprinde lumina de pe strada pentru ca era cu senzori si el trecea pe-acolo..nu zice omu ala ca e un semn divin?..si uite asa sta cu speranta puerila in ceva ce poate nici macar nu e un fenomen natural. sau cum ni se spune noua prin diverse locuri: sa-ti fie frica de Dumnezeu ca daca gresesti te pedepseste! ..poftim?! adica asta imi face mie cu atata bunatate? ma pedepseste? multzam frate, m-ai lamurit cum sta treaba in capu tau.