Single post: Precomanda si First Day buy
-
Member

Originally Posted by
Encman
Chestiunea, pe care multi nu stiu daca o inteleg, este ca astfel de practici dicteaza un trend viitor / business model ce trebuie sa produca bani.
Inca o data, este un business, o industrie, ce se invarte in jurul banilor.
Nu este nimic "romantic" la mijloc.
Prin urmare trebuie pusa intrebarea, ne dorim un astfel de viitor ? Numai de noi depinde, daca "le" dam bani in avans.
Despre asta e vorba pana la urma, faptul ca "ei" DEJA au banii nostri.
Ce stimulent au pentru a repara eventual o lansare esuata, un produs incomplet, etc, toatea astea in timp util (pentru noi, nu pentru "ei") ?
Niciunul, pentru ca deja ne-au luat banii.
Ce-i impiedica pe viitor sa nu mai grabeasca lansari sau sa nu mai minta cu trailere, poze, declaratii hazardate ?
Nimic, pentru ca lumea oricum se inghesuie sa arunce in ei cu bani in avans.
Nu de alta, dar, daca nu suntem atenti, riscam sa se invete prost "baietii".
Pe vremuri era altceva. Dar nu-i asa, nu mai traim "pe vremuri".
Sunt perfect de acord cu tine ca precomenzile cu plata in avans, sunt nocive si in timp, se vor rasfrange negativ asupra gamerilor. Dar.....gamerii....acesti frumosi nebuni, indragostiti si patimasi dupa jocurile video, cate si mai cate chestii nocive nu accepta ei? Ca de exemplu: microtranzactiile, dlc-urile, alwaysonline, jocuri defecte + n-spe patchuri ulterioare, mmo-uri si multiplayere conditionate de un psn cu ps+ "capricios" si pe bani, jocuri scurte la pret de joc AAA s.am.d.
Deci, oricum "businessul model", exista, produce bani si este asa cum il vedem noi astazi si la care gamerii au pus umarul din greu ca sa fie construit, crezand cu naivitate ca va fi benefic pentru ei.
Scuze,... ca am cam alunecat spre off topic.