Single post: Ghid PlayStation 4
-
Senior Member
2) nu cred ca inteleg exact la ce te referi cand spui "time carduri".
6 si 7) vei avea access la orice joc de pe orice cont de pe consola, mai ales daca toate conturile au consola setata ca primary. iar daca ai PS+ pe un cont care e primary pe consola vei putea chiar juca online si de pe restul. de altfel, anumite beneficii le PS+ pot fi folosite de orice cont de pe consola, iar unele (precum salvarile in cloud) pot fi folosite doar de contul care are PS+.
tot legat de 7) asa cum spusesem sunt anumite aplicatii disponibile doar afara, pe care le poti instala. insa nu toate pot fi folosite foarte usor, pentru ca multe tin cont de IP si asa iti blocheaza accesul la serviciile respective. sunt pentru unele din ele si niste workaround-uri (de genul folosirii unor DNS-uri), dar acum nah, depinde de fiecare. insa de retinut este ca indiferent pe ce cont esti, poti juca jocurile de pe restul conturilor de pe consola atata timp cat sunt toate primary.
acum legat de preturi, iti recomand sa iti faci cate un cont pe fiecare versiune din cele 3, si poti face o comparatie "live" sa zicem. iei un joc care nu e la reducere nicaieri, si compari preturile de pe RO, UK si US (la ultimele doua evident folosind cursul de schimb la cumparare de valuta).
asa poti sa iti dai seama. eu personal stau cu 3 conturi de vreo 2 ani si imi convine pentru ca pot cumpara jocuri de unde e mai convenabil. imi cumpar carduri de US de pe amazon (pretul fiind fara adaos) sau de la diverse alte persoane daca prind vreo oferta. mai sunt oferte bune si aici pe formuri si pe situri gen CDkeys (care are mai ales carduri de UK, dar si unele de US) sau gamedealdaily. iar pe RO platesc direct cu cardul.
in ultimele luni, cum am spus au inceput sa se mai echilibreze preturile, cele de pe RO sunt comparabile cu cele in EUR de pe magazinele vest europene, si au inceput sa fie mai ieftine vizibil decat UK deoarece si lira a crescut destul de mult, si mai aproape de US, desi in final eu tot zic ca US e usor mai ieftin.
ex practic:
Star Wars Battlefront editia basic:
RO - 270 RON
UK - 55 lire (aprox 350 RON)
US - 60 USD (aprox 250 RON).
aici insa se complica un pic situatia, pentru ca nu intotdeauna doar pretul trebuie sa fie principalul criteriu. spre exemplu: anumite jocuri au multiplayer locked pe regiune, si de multe ori nu e vb de regiunea contului pe care il folosesti uzual, ci regiunea contului de unde ai luat jocul. astfel, sa spunem daca ai fi cumparat Mortal Kombat X de pe US, ai fi fost stuck sa joci MP doar cu oameni care au facut la fel. evident sunt multi worldwide care au cumparat de acolo, chiar si din Romania, dar majoritatea vor fi din US. acum depinde de joc si de cat de mult conteaza MP pentru tine.