Mayhem: daca VR-ul va fi facut cu cap, s-ar putea sa nu ai aceleasi probleme ca la 3D (care nici mie nu-mi place, sa fiu sincer). Ideea e ca tehnologia 3D este de fapt o "pacaleala"... pur si simplu creierul este pacalit sa "vada" ceva ce de fapt nu exista. Pe cand la VR, cu ajutorul unei camere, unui giroscop... ar trebui sa ai o reprezentare a ceea ce ai vedea in mod normal pe un monitor imens (care-ti sta foarte aproape de ochi). Motion sickness-ul e una din cele mai mari probleme la VR si daca te uiti la Occulus Rift vei vedea ca ultima generatie a incercat sa repare fix asta (adaugand si camera externa).

Revenind la PS5, eu nu sunt asa convins ca va fi "8k ready"... daca ne uitam in trecut, cam toate consolele PlayStation au mers nu pe ultima nebunie, ci au avut ca tinta publicul larg. In cazul lui PS4 a fost 1080p-ul ca baza (desi inca vedem jocuri in 900p)... asa cum in cativa ani va fi 4K-ul. Chiar daca vom avea 8K (sau poate chiar mai mult) peste cativa ani, sunt ferm convins ca Sony va merge pe "ce foloseste majoritatea", ceea ce va fi 4K.

Acum, depinde foarte mult de evolutia hardware... cine stie, poate in ritmul acesta urmatorul PS5 va fi de fapt o consola portabila