Single post: Clubul iPhone & iOS
-
11-03-2016 12:27 #3352 SP
Admin
Eh, imi place de el ca poate lucra linistit in Pages si Keynote pe un 4" (eu nu), dar in schimb vrea full Photoshop pe tableta (daca ar fi existat Photoshop full pe iOS, cred ca pana si pt. acela spunea ca nu are nevoie de un iPad Pro, si poate lucra in el chiar si pe iPod Touch
). Daca stam bine si ne gandim, nu e vina celor de la Apple ca Adobe in loc sa scoata un Photoshop adevarat si un Lightroom pt. iOS, prefera sa scoata 40 de mini aplicatii (mare parte pe bani) care sa se conecteze la al lor Creative Cloud (pt. alti bani)...
Cat despre iMovie... n-o fi el pt. profesionisti, dar cum nici eu nu sunt (si probabil majoritatea), il folosesc ori de cate ori am nevoie. Si fac asta for free, pentru ca eu nu-mi permit sa dau mii de euro pe licente de Premiere si Photoshop pe PC. Astia cu bani deh, isi permit un Surface Book si licente Adobe, plus licente Office (professional, desigur)... Eu unul zic ca Apple a facut o super treaba oferind Pages, Keynote, iMovie, GarageBand & Co for free.
"Porcaria" aceea de pencil de 100$ despre care vorbesti, mai ca-i baga in faliment pe cei de la Wacom... Ti se pare mult 100$ pe Pencil? Tin minte ca am dat ultima oara cam 1000$ pe un Wacom si lucram "blind" (adica nu vedeam ce desenez direct pe tableta, ceea ce mi se parea oribil - nu m-am putut obisnui niciodata). Apple a rezolvat si chestia asta si e "piece of cake" to use... Da, nu este pt. toti, si de-asta Pencil-ul nici nu merge pe iPod Touch 
Eu inteleg ca tudy vrea o tableta Apple cu MacOS, dar nu cred ca asta se va intampla prea curand. Si nu pentru ca nu se poate dpdvd hardware, ci pentru ca sunt 2 ecosisteme destul de diferite, ambele producand bani gramada si fiind foarte bune pe felia lor. De-asta nu avem nici MacBook cu touchscreen si nici iPad cu OSX... Dar, cine stie... orice se poate intampla. Poate vine Apple acum cu un nou iPod Touch cu 4GB RAM, 4 speakers, 3D Touch, stylus suport... si imi inghit vorbele