O sa fiu putin avocatul diavolului. Nu stiu unde a zis kragod ca face doar trolleala aici si nici nu conteaza asa tare. Poate ca asta e adevarul, face misto. Eu, personal, nu am o problema cu asta atat timp cat ceea ce spune nu sfideaza realitatea si nu sunt atacuri jalnice la persoana. Recunosc ca nu ii urmaresc posturile, rar ne intalnim pe aceleasi arii din forum, deci nu bag mana in foc 100 %. Pot sa vb doar despre ce am vazut pe aici si putin pe la tenis.

Doar pentru ca are o parere diferita de a voastra si o exprima intr-un mod nefamiliar voua, nu inseamna neaparat ca va trateaza de sus sau face misto. In viata nu vei intalni doar oameni cu aceleasi pareri si discurs, dinamica, mod de expirmare, prezenta, etc. Suntem diferiti si tocmai asta face interactiunile dintre noi unice. De obicei, oamenii care nu sunt "cu curentul", sunt vazuti cu ochi rai. Sunt considerati aroganti, hateri si alte epitete ingenioase. Vezi cazul Halep, cand putini romani pot fi obiectivi. Si asta se intampla peste tot, nu doar aici pe forum. E romanca, e a noastra, e cu stea in frunte, cea mai tare. Atunci cand pierde si apare cineva si spune ca are lacune mari in jocul ei, este considerat hater si se mai baga si placa mea preferata, aia cu "dar tu ce ai realizat in viata ta de iti permiti sa iti dai cu parerea?". Sublim. Cred ca atat timp cat isi expune o idee in mod civilizat si aduce argumente, nu trebuie sa ne fofilam de cuvinte.

Legat de fotbal, ca sa nu fiu total offtopic. Cand eram mai june, admiram atat Real cat si Barca. Real pentru ca Raul (si acum ma gandesc ca a plecat si pentru ca gelatul a vrut numarul ala de care nici macar nu trebuia sa se atinga, barem sa poarte), Redondo, McManaman, Hierro sau Helguera si Barca pentru ca Figo, Rivaldo, Cocu, Kluivert si adevaratul Ronaldo. - istorie oarecum recenta.

De cand au adus super-mega-extra starul portughez, nu prea mai simpatizez asa tare cu ei pentru ca omul imi este antipatic. Recunosc, imi placea prea mult Raul ca sa il vad pe asta cum vine sa isi bage el brandul pe gat astora. Cred ca nu dormea noaptea prea bine cat timp a jucat cu 9 pe spate. Nu ii iau nimic din merite, este un fotbalist urias si o sa ramana in istorie asa (cu tot cu controversele lui legat de cum este ca om in afara terenului, pe teren, sau ca da goluri mai mult din penalty). A transformat echipa in propriul lui mecanism de "glorificare". Sa fie el intotdeauna one man show. inteleg sa iti doresti victoria, dar sa nu te bucuri cand inscrie un coleg sau altul, doar pentru ca tu vrei sa te bati cu recordurile, mi se pare exagerat. Aici puncteaza Messi, spre exemplu, care desi este si el intr-o lupta continua cu daramarea bornelor, macar are abilitatea necesara sa mascheze anumite lucruri si pare ca se bucura cu adevarat cand joaca fotbal si echipa lui castiga. Fotbal cu zambetul pe buze. La Ronaldo este inclestare mereu. Este tumefiat la fata, atat de tare isi doreste sa le inchida gura tuturor. De asta toti ii striga "Messi, Messi" pe unde se duce. Eu nu prea am auzit de vice-versa.

Realul s-a bazat in istoria recenta foarte mult pe campanii de transferuri explozive, super-staruri. Multi au dat chix (l-au stricat pe Kaka de tot, printre altii). Chiar daca la un moment dat aveau aproape numai vedete in echipa (era Beckham, Ronaldo, etc), parca nu era niciunul care sa traga doar pentru el cum este cazul acum. Aici, din nou, e vorba de mentalitate. Admir Barca de azi si consider ca suntem norocosi ca am prins sa vedem pe viu sau la TV o astfel de echipa. Peste vreo 20-30 de ani, cand fotbalul va fi altfel, vor fi vazuti ca niste adevarate legende.

Atat timp cat nu ne agatam de propriile idei cu dintii si refuzam sa vedem anumite lucruri in stanga si in dreapta, eu cred ca putem sa ne bucuram mai mult de ce are oferit viata, deci si fotbalul.