E timpul să înceapă primăvara , după iarna lungă din această secțiune !

アニメ ( ANiMe)!O formă apetisantă de artă și spectacol , care încântă mai întâi ochiul , apoi vrăjește mintea și în cele din urmă cuprinde sufletul .
Această formă de artă nu e ca toate celelalte , avînd mesaje subliminale ( în opinia mea ) ,care probează compatibilitatea privitorului și care dau impresia că arta și-ar alege privitorii , nu invers . Unii poate sunt mai sensibili și simt involuntar aceste subliminalități și apare reacția de repulsie .
Pe mine m-a atras de mic , dar nu consider că am devenit un fanatic ; poate și pentru faptul că-s foarte capricios în materie de formă a artei .
Deși consider că artiștii grafici niponi au cel mai fin simț estetic de pe planetă , asta nu înseamnă că toate animațiile lor sunt atent realizate .
Tocmai de aceea mă cam feresc de animațiile urmărite de un public numeros . Prefer animațiile inedite , care nu se adresează oricui , exigent realizate și , de obicei , cu un stil grafic flamboiant și minuțios .
Din cît am citi prin mesajele înșirate până acum , concluzionez că-s multe lacune ; mulți utilizatori limitîndu-se la ce e la modă sau recent . E adevărat că nu e un for specializat pe アニメ , dar multe jocuri sunt grafic inspirate din această artă .

Unul din serialele care e printre favoritele mele e ケモノヅメ ( KeMoNoZuMe ) .Un serial care m-a impresionat , atât prin poveste , cât și prin stilul grafic ”murdărit” de neclaritatea liniilor , care conferă mai multă mișcare desenului , decât un stil cu un contur precis definit . Povestea e una cât se poate de pământeană , centrată pe individ în relația sa cu mediul ostil .

Celelalte favorite le voi prezenta câte una , când le va veni rândul , pentru a menține interesul pentru acest sector ; cam după cum s-a ocupat Strike105X până-n Aprilie 2014 . Până atunci am de vizionat o listă lungă de アニメ extrase din mesajele voastre .