Din ce am inteles, cei de la AMD isi schimba procesul de fabricatie. Iar baietii de la Sony erau pusi in fata urmatoarei dileme: sa scoata bani mai multi pentru a fabrica aceleasi componente in continuare (ciclu de productie separat, poate chiar fabrica diferita, sunt componente din 2013 totusi) sau sa plateasca la fel ca pana acum pentru o tehnologie imbunatatita, pe o arhitectura noua care consuma mai putin. Eu unul stiu ce as fi ales, sa nu fim ipocriti.

Alt aspect. Daca generatia asta nu avea probleme in a duce lejer la 1080p orice titlu, fara drop-uri sub 30fps sau experimente gen rezolutie variabila pe Xbox, mai ziceam. Dar asa, eu vad varianta asta si ca pe un colac de salvare. Un PS5 oricum n-am fi vazut pana prin 2019 minim. Si decat sa avem parte de o experienta mediocra spre sfarsitul generatiei, de la developeri lenesi sau dezinteresati (gen Skyrim pe PS3), si sa mai tina si pana in 2019-2020, numai bine ca a aparut o varianta de upgrade.

Nimeni nu te forteaza sa o faci, dar nici nu trebuie sa devina o obisnuinta din partea Sony. Insa daca astea sunt circumstantele, why not? Cat despre diferente dintre jocurile pe sistemul vechi si cel nou, eu cred ca vor fi fair-play din punctul asta de vedere. Sau in cel mai rau caz va exista o varianta de trade-in pentru upgrade ca sa nu se simta nimeni lasat in urma.

edit: La cat de repede avanseaza hardware-ul acum n-o sa mai avem generatii de console care sa tina 8-9 ani. Ori vor fi modele noi din 5 in 5 ani, ori va fi aceeasi durata ca pana acum dar cu un upgrade mid-cycle.