Consolele nu au murit (sau o sa moara)..
S-a terminat treaba in ceea ce proveste conceptul de consola, asa cum il stiam noi (sau cum eram obisnuiti pana in generatia 360/PS3). Evolueaza.. sa vedem daca asta inseamna si progres (pentru noi).
O sa fie probabil foarte aproapiate de PC (de fapt vor manca mult din piata PC-urilor, consolistii nu vor trece neaparat de PC).
Vor fi scoase pe piata la ~3 ani (nu indeajuns de frecvent ca la telefoane incat sa supere) si vor avea un pret decent (nu vor fi indeajuns de scumpe precum un PC), vor avea un OS (fie Windows si a lu' Microsoft "gaming ecosystem" pe multiple device-uri, fie ceva proprietar "a la PS/Sony, dar cu care developerii vor fi familiari), jocurile vor putea fi optimizate mai usor (avand practic un numar restrans de configuratii), suportul va exista pentru jocurile lansate pe aceste console (spre deosebire de suportul stelar oferit pentru jocurile PC).. si va prinde, pentru ca exista interes de ambele tabere, si pentru cei care cumpara si pentru cei care vand.
Vom avea console (tip living room PC) ce vor rula (optimizat, foarte important acest aspect) la un FPS decent. Toate astea bucurandu-te de infrastructua existenta PSN/Live, fara batai de cap cu input/controllere si 3rd party SW pentru a "mima" o exeperienta couch pe un PC "de sufragerie". Vii si cu un pret de 500-600 USD, omul scoate altfel aceasta suma, decat una de 800 USD (sa zicem) pentru un PC care este foarte versatil dar pentru "couch gaming" ofera ceva stres.
Daca bagi in ecuatie si un backwards compatible.. ai o reteta de succesCam asa cred ca vad lucrurile "baietii".
Cred astia ca au facut niste studii de piata foarte smechere.. in plus, multi dintre consolistii actuali sunt gameri (veniti) de pe PC.. in fine ramane de vazut, ce si cum va fi.
Se anunta vremuri interesante si sunt foarte curios ce anunturi vor fi facute la E3 si Computex.
PS: al meu PS4 (ca al tuturor dealtfel).. gafaia pe la 20 FPS in destule jocuri. XBOX1 nici nu vreau sa stiu.. Asta e, tehnologia avanseaza intr-un ritm mai alert.. consolele actuale deja au arhitectura de PC, am zis si cu alta ocazie PS4/XBOX1 nu sunt nimic altceva decat generatie de "trecere".. de la un ciclu de viata mai mare, la unul mai mic, de la HW dezvoltat inhouse la unul de tip consumer PC.. si ar mai fi ceva, eu am zis ca baga astia pe gat cloud-ul la greu, ar cam fi vrut ei sa se termine si cu suportul magnetic (facand trecerea la digital).. nu prea s-a intamplat (la nivelul asteptat) dar mai e timp![]()

Cam asa cred ca vad lucrurile "baietii".
Reply With Quote