Azi (ca si in ultimele aproape 12 luni) ma enerveaza neseriozitatea si minciunile constructorilor (si a celor legati de acest domeniu). N-am intalnit un singur electrician (si am trecut prin 7), un singur instalator (sunt la al 3-lea), un singur om care sa se tina de cuvant pana la capat sau care sa nu incerce vreo smecherie. Sau care sa intarzie si sa-si ceara macar scuze. Sau care dupa ce face ceva gresit sa nu incerce sa-mi dea explicatii puerile...

Iar ieri m-a enervat maxim un constructor, insa nici macar pe tema constructiilor, ci pe domeniul meu, din care incerc sa traiesc de vreo 20 de ani. Mai exact, mi-a adus la service o varza de calculator, cu o groaza de componente de acum vreo 10-15 ani... daca pot sa-l ajut sa-l repar, ca l-a tot dus pe la service-uri in Bucuresti si l-au rupt de bani, si tot nu merge mai nimic. Zic ok... hai ca fac tot posibilul.

Si da-i cu teste, da-i cu trial & error... schimba sursa, repara placa de baza, schimba matzaraie, curata de praf, memoria aia nu merge, placa video nu merge... etc. In final am facut pe naiba in paispe... il rezolv si intreb daca vrea si o instalare de Windows, cu update-uri la zi, optimizari, drivere ok, etc. (ala MonkY, nu aruncate asa, sa fie). Zic, hai ca daca tot ma ajuta, sa-i cer asa un 100 RON pe toata distractia (cat sa iasa de o ciorba, ca oricum daca-l taxam pentru zile de lucru...). Si imi spune "pai asta e bataie de joc domnu' Daniel... fi-meu instaleaza Windows-ul pe calculatoare in 30 de minute, cum sa-mi cereti asa ceva?!?".

Asa m-am enervat... in primul rand ca ma compara cu fiul sau care n-a stiut sa-mi spuna ce procesor sau ce placa video are si incurca memoria ram cu spatiul pe hdd (dar e expert la instalari de Windows-uri)... in al doilea rand pentru ca numai instalarea si update-urile au durat mai bine de o zi (ce draci sa fac in 30 de minute?!?)... si in al treilea rand pentru ca acelasi om caruia cu sfiala i-am cerut 100 RON, cu doar 2-3 zile in urma imi cerea 15.000 RON doar MANOPERA pentru realizarea unui amarat de gard (probabil o saptamana - doua de lucru).

Si sunt tot felul de cazuri d-astea in ultima vreme... de incepe sa-mi para rau ca ma ocup de IT, la care se pare ca se pricep toti in ziua de azi. Probabil ca trebuia sa ma fac femeie de servici, ca pana si ea cere mai mult... Sau constructor, ca pot sa dau tzepe linistit si n-are nimeni ce sa-mi faca...