Eu nu am probleme cu el, iar la banii dati nu ma pot plange de nimic. Citeste HDD-uri (dar greu), stick-uri, carduri de memorie prin adaptor spre USB. In rest, am jucat atat jocuri de PS4/XO cat si PC in 4K si din nou, nu am de ce sa ma plang de banii dati. Nu e smart, porneste mai greu decat un smart (5s vs 15s), citeste mult mai incet un HDD plin de 2TB (nici n-am avut rabdare sa stau sa se incarce totul de pe el, pe smart TV stai maxim 10s)

Dar uite, ca tot intreaba lumea, o sa fac o mica comparatie intre cele doua TV-uri 4K pe care le am. Intre: Samsung UN55JS8500 si Philips 55PUH4900/88.

Samsungul l-am luat acum vreo 9 luni cu 1600EUR, Philips l-am cumparat de la emag acum aproximativ o luna cu 510EUR. Diferenta dintre cele doua este de peste 1000EUR si daca ar fi sa ma intrebe cineva daca merita diferenta de pret as zice imediat ca nu. Samsung are mai multe porturi, are mult mai multe functii, se misca mult mai rapid, cand mergi dintr-un input in altul se misca instant (in timp ce Philips sta 3-5s), porneste aproape instant, poti instala tot felul de aplicatii si prostii inutile pe el, are smart-hub care e extrem de util si pentru cei care vor unele functii de smart, asta le are pe toate. Dar daca as compara strict imaginea, diferentele sunt minime. Samsung e putin mai luminat, dar poate am impresia asta doar pentru ca Philips sta intr-o camera mult mai luminata, redarea culorilor e cam la fel fara diferente sesizabile. Spun cam la fel pentru ca unul dintre ele e in Romania, celalalt in Olanda si mi-e imposibil sa le pun unul langa altul pentru o comparatie directa. Dar dupa 9 luni cu Samsung si trecand la acest Philips, la uzul meu nu am simtit absolut nicio diferenta.

Conteaza mult si pentru ce folosesti TV-ul. In 90% din timp eu le-am folosit strict pentru console, fie ea PS4 sau XO. Am conectat si PC-ul de cateva ori de distractie si chin in 4K, dar asta a fost scopul lor pentru mine. Iar aici din nou, diferentele sunt insesizabile. Asa cum am jucat The Division in 4K de pe PC pe Samsung, la fel de bine il pot juca acum de pe Philips. Asa cum am jucat sute de ore de Witcher 3 de PS4 folosind Samsung, asa am adaugat alte zeci de ore de pe acest Philips. Nu vad nicio diferenta notabila in urma trecerii si pot spune ca diferenta e data de viteza TV-ului si functiile smart. Nici nu m-ar mira sa fie acelasi panou dedesubt sau macar ceva apropiat calitativ.

Daca esti panicat de fel si vrei neaparat TV-ul cel mai cel, mergi spre ceva similar cu acel Samsung. In rest, eu cred ca am invatat o lectie importanta in urma acestei achizitii si voi privi TV-urile cu alti ochi de acum inainte