Nu cred ca e de la sistem - multa lume arata de degetu in directia asta insa eu am pus pe G3258 o placa video multttttt mai puternica si multttt mai scumpa comparativ cu RX480 si rezultatul a fost excelent, a mers fara nici un fel de problema si fara framerate drop.

Am testat momentan 2 jocuri Doom (cel nou) si Raise of the Tomb Raider (pentru suportul DX12) si GTA 5, insa in urmatoarele 2-3 saptamani sistemul meu personal va iesi la pensie si va fi inlocuit de Skylake, considerand ca am asteptat suficient broadwell-e si datorita pretului speculativ Intel m-am decis sa nu investesc in asa ceva, deci voi testa placa pe o configuratie "puternica", insa din punctul meu de vedere la fel de absurda precum comparatia facut de mine intre CPU slab si GPU puternic.

Personal nu pot recomanda placa doar userilor care au investit in procesoare i7 gen 2/3/4/6 si au placi video din categoria gaming entry, desi aceasta combinatie e putin probabila, poate doar cei care au facut un sistem SH anu trecut sau ceva si a combinat un i7 vechi cu un gtx950 sau gtx960.

Review-urile de pe net asociaza placa in sisteme mult prea puternice ceea ce nu prea a corect. As prefera sa vad mai multe teste cu mid-range hardware - i3-uri / i5-uri ... nu toata lumea are i7 / sau mai stiu eu ce SF-uri de Xtreme edition. Cine are de dat bani pe i7 are in mod sigur bani sa-si cumpere si o placa video mai sanatoasa.

Ca un "rezumat" - placa are cam aceeasi performanta cu vechea generatie Nvidia GTX 970 din pacate este si la aceelasi pret cu acesta (chiar mai scumpa, considerand ca gtx 970 apare la SH datorita noii generatii 1070/1080) si daca n-ai un I7 ceva ... nu cred ca poti beneficia de o experienta placuta de gaming.