Single post: Flashlight Fanatics Club

  1. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate revin cu ceva informatii nu prea OK (in special pentru cei care au pus ochii pe nebunia de mai sus). In acest moment, dupa ce am facut cateva teste, nu pot sa mai recomand Manker MK34, decat daca va doriti o lanterna care sa arate "altfel". Aici se vede clar ca "nu toate lanternele sunt create egal". Si haideti sa exemplific de ce:

    In testul meu, am folosit Olight SR Mini Intimidator II (lanterna mea de baza in acest moment), care se duce la 3200 lumeni versus Manker MK34 XP-G3 care se lauda cu 8000 lumeni. Ca pret sunt identice, ambele sunt lanterne dedicate pentru flood, ambele folosesc un sistem multi-led, ambele folosesc 3 x 18650 (desi Olight merge cu protected, pe cand pe Manker nu poti pune decat unprotected - beware!).

    Pentru a afla exact ce poate fiecare, am pornit frumusel pe-afara prin curte, impreuna cu 2 prieteni (e mai bine sa ai pe cineva care sa-ti confirme ca vezi bine ceea ce vezi), sa facem teste. Manker-ul ar trebui sa fie de aproximativ 2,5x mai puternic cu ai sai 8000 lumeni. Ochiometric insa, nici vorba de asa ceva. E o mica diferenta de cum este aruncat halo-ul de lumina (normal, alta configuratie de led-uri si optica un pic diferita), insa ochii nostrii ne-au spus ca e chiar mai puternic Olight-ul. Cum asa, 3200 lumeni > 8000 lumeni? Imposibil!

    Prin urmare, am trecut la testele cu light meter-ul. Am folosit HS1010 (un model ieftin dar recunoscut pentru acuratete si folosit de multi pasionati). De la distanta de 1m, Manker-ul mi-a dat 18.900 lux, fata de Olight care a dat 19.000 lux. Am repetat testele de cel putin 3 ori, am notat valorile cele mai mari. Da, e corect, Olight rulez iar Manker... no comment!

    Problema mai grava insa nici macar nu ar fi asta (se poate mai rau de-atat?). Ci aceea ca Manker MK34 nici chiar la aceasta putere nu rezista prea mult. Mai exact, FIX 30 de secunde! Dupa care cade (si cade rau de tot). Adica de la 18.900 lux cade in 30 secunde la 6.300 lux. Adica fix de 3 ori. Cu alte cuvinte, va cumparati o lanterna de 8000 lumeni pe care 99.99% din timp o veti folosi la maxim 2600 lumeni!

    Am luat legatura cu distribuitorul Manker in Romania, care va intreba la sursa... pentru ca in testele sale, MK34 ar trebui sa reziste cel putin 2-3 minute pe Turbo. In cazul meu, atat varianta cu Nichia cat si varianta cu XP-G3 cad instant in 30 de secunde. Eu stiu ca trebuiau sa fie thermal regulated, dar se pare ca folosesc 100% un timer. Din pacate cad foarte urat (foarte brusc), incat ai impresia pentru cateva secunde ca ti-a taiat cineva lumina si trebuie sa te re-obisnuiesti cu ceva mai mult intuneric... Asta e urat la o lanterna profi!

    Aici Olight-ul castiga cu brio... nu doar ca ofera o lumina mai OK, dar chiar si dupa minute bune nu cade brusc, ci scade treptat... Olight tine la ochii nostrii (damn, parca as fi o reclama)!

    Momentan concluzia este din pacate destul de sumbra: te astepti la chinezariile de 5-10$ sa nu iti ofere cei jde mii de lumeni cu care se lauda, dar nu te astepti la cei cu renume. Din punctul meu de vedere, Manker MK34 arata senzational, este foarte bine construita, dar nu isi merita nici banii si nici specificatiile cu care se lauda. Un marketing corect ar trebui sa spuna ca este o lanterna de 3000 lumeni pe care nu-i poate sustine decat 30 de secunde.

    Prin urmare, aveti grija la ce cumparati! Eu voi reveni daca voi avea un raspuns de la Manker. Inca sper sa existe o setare prin care sa poti trece din acel timer intr-un mod de control bazat pe temperatura... iar caderea sa se faca treptat, nu brusc. Sau poate, cine stie, am nimerit vreun batch cu probleme... Stiti cum e, speranta moare ultima!

    V-am salutat pentru azi! Have a light day!
    Attached Images Attached Images img_6155.jpg