Multe din cele enumerate mai sus sunt complet ne-adevarate sau complet aiurea. Exemplu ar fi punctul 3. cu stylus-ul, unde cred ca am vreo 5-6 bucati pentru iPad si iPhone (inclusiv unul profesional de la Wacom care din cate stiu nici macar nu exista pt. Android - sa nu mai vorbim de Apple Pencil). Sau punctul 4. cel cu lanterna. Ai jde mii de aplicatii de lanterna pe iOS, inclusiv integrat in iOS. Sau punctul 8. Exista sute de file managers (gen FileBrowser), nu ai nevoie de niciun PC pentru a-ti accesa datele. Inclusiv punctul 9. cel cu stocarea "extensibila" - e haios sa amintesti de asta, avand in vedere ca telefoanele Google (Nexus) nu au nici-un fel de memory card, exact la fel ca un iPhone. Dar si pe iOS, ca si pe Android, poti sa iti atasezi orice fel de memory card vrei, inclusiv HDD-uri de 4TB (eu am unul WiFi de 2TB care merge la cativa metri de iPhone, accepta si SD Card si e arhisuficient pt. mine de ani buni).

Stim cu totii ca Android rulez, in special cand vezi ca un device cu minunatii gen octacore, 4GB RAM si ultimul model de GPU dar se misca mai prost si e mai slab in orice test decat un amarat de dual core cu 1GB RAM pe iOS. Dar, nu vreau sa pornesc inca un flame-war, asa ca ma abtin. Inca mai am device-uri cu Android (desi recunosc ca le folosesc din ce in ce mai rar). Ecosistemul Google e foarte OK pentru majoritatea, dar pe mine m-a dezamagit de prea multe ori asa ca am preferat unul mai safe si mai stabil. E alegerea mea si m-am obisnuit sa fiu desconsiderat pt. asta. Ma distrez insa atunci cand imi vin in service clientii cu probleme 99% device-uri cu Android. Dupa cum vad insa device-urile cu Android anuntate (inclusiv 8GB RAM - si deja vazusem o companie chinezeasca cu 16GB RAM), mi se pare ca duc totul mai mult spre ce era Windows-ul odata... o chestie mancatoare de resurse. Daca mergea prost, mai adaugai niste RAM. In fine...

P.S. Ar trebui sa pui in lista ta si faptul ca pe Android ai "avantajul" ca poti instala o tona de antivirusi si anti-spyware/anti-malware, pentru ca deh... e "open". Prefer inchis si fara griji. Dar, poate ca asta imi place doar mie. Doar mie si celor care au cumparat peste 1 miliard de device-uri cu iOS.

Quote Originally Posted by OEE View Post
Stai ca vine Monky cu un post kilometric sa zică exact invers.
Nu zic invers... doar ca e cam multa ignoranta in unele versus-uri. Acum daca am aflat si eu ca "Android e un sistem de operare utilizat pentru gazduire si se regaseste pe cele mai puternice computere din lume", pot sa ma duc sa dorm linistit...
Quote Originally Posted by OEE View Post
PS: iOS chiar are nevoie de un back Button ffs!
De ceva vreme Apple a introdus Back to last app (daca treci in alta aplicatie)... apare in stanga sus tot timpul (in locul providerului). Apesi pe el si te intorci in aplicatia anterioara. Iar pentru back to another app, ai task manager... un double-tap pe Home nu cred ca e mare chin.