Eu nu pot sa ma pronunt referitor la note, intrucat inca nu l-am terminat. Am jucat doar cateva ore (nu pt. ca nu mi-a placut, ci pt. ca n-am avut timp). Dar, pe scurt, cateva puncte (in special la ce s-a discutat mai sus):

1. Oricine joaca un JRPG cu vocea in engleza (in special seria FF), a cam gresit jocul. Nici eu nu stiu de ce Square Enix se mai chinuie sa piarda timp si bani cu varianta in engleza. Cred ca n-a fost FF la care sa nu ma bufneasca rasul cand am auzit varianta titrata. Ce-i drept la FF XV au facut ceva mai mult efort, dar totusi... Vorba lui Chr0m3, e ca si cand te-ai uita la Game of Thrones titrat in romana de Irina Nistor (nici chiar asa rau, but you get the point). J-ul ala din JRPG ar trebui sa spuna ceva totusi... Singurul minus pe care il acord aici este faptul ca subtitrarea e al naibii de mica (cel putin la mine pe un 55" de la 4m or so era crima si pedeapsa - am inteles ca s-au plans mai multi si vor mari textul printr-un update - asta daca nu au facut-o deja)...

2. Recunosc ca personal duc dorul TBBS-ului din FF-urile mai vechi (Turn Based Battle System), si consider ca Square Enix a incercat sa acapareze mai multi gameri care n-au treaba cu FF. In goana dupa vanzari cat mai mari cred ca au facut acest pas (ca deh, action gaming-ul da mai bine la un public mai larg), si n-am nici cea mai mica idee daca le-a iesit (oare s-a vandut bine?). Din pacate automat asta aduce jocul in comparatii gen Witcher 3 sau Fallout 4, ceva ce n-am crezut niciodata sa aud despre un Final Fantasy. Japonezii or fi crezut ca-i de bine... eu zic ca mai bine ramaneau pe nisa cu fanii inraiti de FF.

3. Sunt complet de acord cu ce spune Dant3. Daca n-ati vazut filmul Kinglsaive inainte, porniti cam degeaba jocul. Iarasi o chestie pe care nu o inteleg... de ce nu l-au inclus pe disk sau digital la fiecare joc (trebuie fie achizitionat separat, fie in editie speciala). Jocul este o directa continuare a filmului... sau mai bine zis, filmul este adevaratul intro al jocului.

4. Referitor la "lumea goala in care nu ai ce sa faci"... well, daca nici in FF XV nu ai ce sa faci, atunci... damn! Eu dupa 2-3 ore deja nu mai stiam din ce parte sa-l apuc, pt. ca erau prea multe side misions, side-quests, hunts and stuff. Da, poti sa faci rush de 15 ore, sau poti sa-l savurezi si peste 100 de ore. Nu stiu niciun fan FF care sa joace "rush"... si sincer sper ca pana incep si eu sa-l joc cap-coada, sa iasa si celelalte capitole si sa poti juca si din perspectiva celorlalte personaje. Sper sa prind cele 100 de ore libere... dar nu ma grabesc! Si nu-mi pare rau ca am luat jocul day 1, chiar daca nu a fost la 100-120 RON.

O sa revin cu updates dupa ce mai joc... dar pe scurt, mie imi place. N-am ce sa reprosez graficii, cu gameplay-ul m-am acomodat destul de repede (desi repet, preferam TBBS-ul), story-ul lasa un pic de dorit la inceput (ma gandesc cu mila la cei care au pornit jocul fara sa vada Kingslaive - cred ca habar n-aveau ce se intampla)... si ma distrez in continuare vazand oameni jucand FF XV doar pt. ca "arata cool", si care dau skip peste filme and stuff... E blasfemie, dar nah, daca in hora asta a intrat Square Enix... sa jucam zic!

Later edit: mii de scuze. Am uitat sa spun: Multumim pentru review Dant3! Keep up the good work! Mai ales ca ne-ai determinat ca in sfarsit sa trecem la 1080p pt. imaginile atasate in news/reviews!