Da, stiu de polemica sau polemicile astea, console vs PC, sau controler vs mouse, dar nu aici am avut eu intentia sa aduc discutia.
Am pornit-o sa zicem dintr-un stadiu deja stabilit, de a folosi un mouse pe consola. Nu era vorba de ceva gen, "oare sa fac asa ceva, sau nu ?" Eu nu joc online (deocamdata), asa ca sare din discutie eventualele frustrari a celor cu controlere care, vezi Doamne, ar fi efectiv "linsati" pe campul de lupta , ci este DOAR pentru placerea de a juca, iar daca eu (ca si multi altii) se simt mai bine la shootere cu un mouse in mana, asta e, "gusturile nu se discuta".
Eu nu suport sa le joc din controler. Ce vreti sa fac ? Sa-mi tai mainile ? Sa-mi scot ochii ? Asta nu inseamna ca nu am incercat. Spus foarte pe scurt, e o "chestie", de a avea arma (controlul) in mana, in toata palma si nu doar intr-un deget. Stiu ca pentru unii, mai ales pentru cei familiarizati pe controler, pare ciudat, dar asta e. Iar sa le joc pe PC, nu are rost sa fortez lucrurile, avand in vedere ca acum am vreo 3 laptopuri cu performante medii, iar sa iau unul pt gaming sau vreu desktop, chiar nu vad de ce as face-o, avand in vedere ca am in casa 2 console si alte variante portabile.
Cat despre cei ce folosesc emulatoare, ca Venom, Hori, sau XIM, deja sunt o comunitate insemnata, in plina expansiune. Sa nu uitam ca Xbox si-a personalizat de curand setul PRO Tac de la Hori si il au ca accesoriu recunoscut. Deci nişa este in dezvoltare, fenomenul este luat in seama, iar Apex se vrea a fi un emulator 1:1 cu PC-ul, ceea ce se pare ca la cele mai multe jocuri, reuseste. Cica...
Acum, ca sa ajungi la performanta lui maxima, conteaza si setarile, de aici si ideea de a deschide un topic cu setari, sfaturi, ponturi, la noi, in romana.
Dar repet, prornim discutiile din postura clara si finala de a folosi mouse si tastatura (sau Sony Navigation) pe consola. Deci hotararea este deja luata. Ca unii sau altii injura varianta, este strict problema lor, asa cum asta este problema celor care au ales-o.
Multumesc.

Deocamdata eu nu am trecut Apex-ul la software-ul Beta.
Are el mai multe setari, are review-uri bune, dar oricum, este inca in faza de modificari, asa ca astept finalul. Plus ca deocamdata nu vreau sa ma lovesc de prea multe setari, pentru ca nu-mi sunt familiare. Trebuie sa ma mai "joc" cu ele, dar din nefericire, am o perioada tare aglomerata si nu pre am timp.