Cam aceeasi problema am avut si eu, si multi altii. Nu ai prea multe variante.

Am avut Gold-urile "vechi" pana de curand, le-am dat, dar le-as recomanda daca vrei neaparat, datorita sunetului/si poate si a microfonului.
Jeneaza in schimb dupa o sesiune mai lunga de jucat, vara chin mare cu ele, nu le suportam prea mult, chiar si cu AC in camera.
Totodata constructia este deficitara. Foita de plastic pe alocuri, asa cum le spuneam eu. Le-am inlocuit cu niste casti de la un telefon
Mult mai comod/usor de folosit, doar ca au acel fir.. si se aud spart
Momentan sunt OK, ce-i drept nici nu prea am simtit nevoia de casti (doar cand doarme femeia), am lasat-o mai moale cu multiplayer, si am timp mai mult de "backlog" single player.
Altfel Gold-urile "noi" reprezinta si ele o solutie, dar nu le-am folosit asa ca nu vreau sa emit judecati. Din ce am inteles, constructia este mult mai "solida".

Legat de Platinum, m-a batut si pe mine gandul dar, nu voi plati acea suma obscena (inclusiv samsarilor pe OLX, ce le-au luat la 1/3 din pret de pe la nu stiu ce retailer). Doar daca le prind la promotie. Poate. Tot la fel voi fi transpirat in ele vara (nu respira pielea din cauza coating-ului/padding-ului a la inceputul anilor 2000) iar la capitolul sunet se aud cam la fel.
Dar au o constructie mai sanatoasa. Doar pentru asta le-as lua, mai ales dupa experienta "umbli cu oul auriu"
7.1 e doar marketing momentan (cam obosit marketing, dar tot marketing).

Personal mi-as dori niste "dopuri" wireless Cred ca asa ceva ar fi perfect. Sau niste casti mai in ton cu timpurile, cu padding tip Steelseris Arctis, dar wireless si cu suport (real) pentru 7.1 pentru TOATE titlurile 1st party.
Dar va mai dura probabil pana vom vedea asa ceva pentru PS.. cel putin pe partea de padding. Depinde cum evolueaza piata. Depinde cat de mult "vinilin" se mai poate vinde oricum. Depinde ce au de gand cu 7.1.. $ony de la Pulse incoace, nu a excelat la capitolul casti.

Revenind, intr-o nota serioasa, si mai putin personala, nu are rost sa-ti bati prea mult capul cu solutii wired. Strica toata experienta.
Daca insisti insa, si esti cu dare de mana, recomand Astro A40. Le-am testat la un prieten.. alt nivel. Nu se compara cu plasticele $ony. Dar si costa.
Wireless, probabil Platinum. Solutie buget, Gold-urile "noi". Succes la cautari!