Quote Originally Posted by chris diaz View Post
la cel putin 7 jucatori mari. Vreti sa vi-i spun? Google, Epic, Valve, Sony, Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft.

Mai e si Activision Blizzard cu Battle.net
Numarul mare de jucatori Call of Duty , Starcraft,World of Warcraft, Overwatch, Destiny 2 nu e deloc neglijabil.

Iar un alt jucator mare este Take Two Interactive (Grand Theft Auto, XCOM,Borderlands, Civilization, Red Dead Redemption)

---------- Post added 10-08-2019 at 00:31 ----------

Realitatea e ca vor fi mai putini jucatori globali care vor conta in industria gamingului.

Microsoft o sa intre in declin daca nu vine cu o noua consola Xbox potenta si cu un Windows 11 mai pus la punct (iar daca Linux vine cu un sistem de operare gratuit mai bun la orizont si Sony ii va zdrobi la vanzari cu PS5, faliment scrie pe Micro$hit).

Valve/Steam deja sunt in pierdere fiindca tot mai multi producatori prefera sa-si lanseze jocurile pe Epic decat pe Steam, iar daca Gabe nu vine repede cu un Half Life 3 sau ceva inovativ, o sa cam intre in obscuritate.

Electronic Arts e cam demult in faliment (calitativ) fiindca de trei ani n-a mai lansat ceva decent de la Titanfall 2 incoace, si-au batut joc de Mass Effect Andromeda, Star Wars Battlefront 2, Need for Speed Payback, Anthem si Battlefield V intr-un hal fara de hal avand vanzari proaste in ultima vreme si abia ce mai traiesc din Fifa reciclat anual si din expansionurile la Sims 4. Daca nu dau faliment sau nu-i cumpara Tencent, in mod cert vor intra in obscuritate prea mare ca sa poata sa se mai remarce. EA are o reputatie mai proasta ca niciodata, iar daca te uiti pe Twitch sau You Tube, foarte putini le joaca jocurile aparute in ultima vreme.


Ubisoft? WTF is Ubisoft??? O plagiatura frantuzeasco-canadiana ordinara dupa EA de au inceput si ei sa lanseze abonament Uplay+ inspirat dupa Origin, dar mult mai scump. De fapt, jocurile lor fiind prea scumpe, repetitive, monotone, cu prea mult grinding si microtranzactii, cu multe buguri, e prea putin probabil sa se remarce. In afara de Rainbow Six Siege n-au niciun joc care sa fie competitiv demn de eSports.
Foarte putini le joaca jocurile care sunt in mare single-player...si alea cam proaste.



Bethesda a incercat si ea sa lanseze o platforma proprie, dar de cand cu Fallout 76, Rage 2 si prostia de Wolfenstein Youngblood, mi-e sa nu dea faliment pana la lansarea lui Elder Scrolls 6.


Pe piata asiatica mai sunt vreo trei jucatori importanti: Sony care este clar regele exclusivitatilor de tip God of War, Spider-Man si Uncharted, Capcom care in ultima vreme a avut jocuri de mare succes de la Resident Evil pana la Monster Hunter World si Nintendo evident de cand cu Switch. Restul precum Square Enix, Sega, Konami sau Bandai, aia nici nu mai conteaza.


In viitorul apropiat si poate pentru mult timp de acum inainte, Epic vor detine suprematia pe piata americana si europeana. E cert ca Steam va pierde razboiul si suprematia.
Despre Google inca nu se stie nimic, inca nu au lansat Stadia, urmeaza sa vedem.








Dar privit in ansamblu in ce priveste abonamentele , in urmatorii 10 ani vor fi doar doi jucatori importanti cu cele mai mari incasari si cea mai mare influenta la nivel global, adica Epic cu Epic Store si Sony cu PlayStation Plus (si poate Google cu al sau Stadia). Sunt curios daca se va ajunge la o concurenta intre ele.