Hello again. Nu trebuie neaparat sa scoti filtrul intern... il poti lasa si merge in paralel impreuna cu cel extern. Niciodata nu strica mai multa filtrare a apei. Presupun ca vrei apa cristal. In afara de asta, cu cat ai mai mare capacitatea de filtrare biologica (avand in vedere ca ai un acvariu mic), cu atat se va auto-sustine mai bine, vei curata mai rar mizeriile, etc. Desigur, sunt extra costuri, iar Eheim-urile nu sunt ieftine.

Referitor la pietris, eu nu as risca sa le combin. Nu de altceva, dar ma tem ca fiind de granularitati diferite, greutati diferite, te vei trezi ca pietrisul se duce la fund, si tot nisip vei avea deasupra, plus ca se va colmata ca naiba (substratul trebuie sa respire, nu sa fie cat mai "compactat").

Chiar daca locuiesti in Danemarca, sunt sigur ca poti cumpara direct de aici. Dupa cum poti vedea, au cam toate produsele de la ProdiBio: https://fish.aquaristic.net/index.ph...param=prodibio. Si eu am luat ani buni de la ei, si vorba aceea, daca trimiteau in Romania, in Danemarca sigur nu e nicio problema. Eu am luat chiar si plante de la ei.

Atentie cu ciclarea. Singura nu se va face. Trebuie sa pornesti cumva cu bacteriile acelea, si ceva "sa manance". Cum nu ai pesti care sa-ti genereze nitriti (poo), incearca cu niste melci de sacrificiu si niste mancare aruncata prin acvariu (nu multa). Dar neaparat cu bacterii!

Also, nu ti-as recomanda sa iei apa de la pet-shop. Dzeu stie ce alte boli iei de acolo. La fel, si cu pestii... fa-le "transfer", nu-i arunca direct cu apa de la pet-shop. In mod normal ar trebui tinuti in carantina, dar fiind acvariu nou...

Bafta!