Hello. Ma simt ca la tech support, dar ma bucur sa te pot ajuta.

First of all, e foarte simplu de folosit ProdiBio BioDigest. Sunt niste fiole care contin miliarde de bacterii. Ai instructiuni pe cutie, dar pe scurt, le agiti un minut inainte de a sparge fiola, dupa care o versi in acvariu. De preferat sa pui cantitatea recomandata (o fiola la 120L daca nu ma insel - posibil sa fie nevoie de cantitate dubla la pornirea unui acvariu).

Second: referitor la compatibilitatea intre neoni si gourami, am vazut cazuri si cazuri. In mod normal ambele sunt specii pasnice... insa am vazut gourami "scandalagii", care au devorat toti racii si toti neonii dintr-un acvariu (masculi nabadaiosi). Daca vei forma un grup serios de neoni, gen minim 20... nu vor avea curaj gouramii sa intre in ei. Atentie mare, cand iei neoni, sa nu ii combini. Adicatalea, chiar daca noua ni se par asemanatori, ei nu se vad ca fiind aceasi familie. De exp. cei cu dunga dreapta pe ei, sunt alta familie fata de cei cu dunga intrerupta. Sau cei albastrii cu cei rosii. Ai sanse nici sa nu stea impreuna... prin urmare, ia-i "la set"

Referitor la cat dureaza pana pui pesti... raspunsul nu o sa-ti placa: "Pana se finalizeaza ciclul azotului". ProdiBio asta e foarte tare... eu am vazut oameni punand de a doua zi pesti... insa nu-ti recomand. Daca tot iti vin testerele, vezi in ce parte a ciclului azotului esti, si cand ai scapat de valorile mari de nitriti, atunci incepe sa fie safe. Asta inseamna ca nitritii au inceput sa fie transformati de catre bacterii in nitrati. Nitrati pe care ii vor consuma plantele si vor produce oxigen.

Legat de "mai trebuie sa fac ceva inainte de a baga pestii in acvariu"... cand ai timp, iti recomand sa mai citesti ghidul. Chiar am scris totul din experienta, nu e nimic prea mult scris aiurea. Arunca o privire in special pe partea de ciclare, si pe Sfaturile practice: http://www.consolegames.ro/forum/f63...te/#post325980. Bafta!