Cum va simtiti cu totii stiind ca ne aflam la finalul unei epoci?Ca in curand o sa murim cu totii, fie de coronavirus, fie de foame, saracie, disperare sau razboi (efecte secundare ale epidemiei)? Toate scolile, supermarketele, mall-urile, institutiile, bancile se inchid, toate activitatile economice, culturale, sportive, publice se suspenda, circulatia si transportul in comun se restrictioneaza, economia mondiala deja a paralizat, ne dezumanizam total , autoritatile si fortele de ordine au de gand sa implementeze legea martiala , iar cativa politicieni oportunisti extremisti votati de masele disperate vor sa profite de situatie si chiar sa implementeze dictatura. E clar, vine sfarsitul civilizatiei actuale! In curand vom ramane fara curent, fara apa, fara mancare, fara internet, deci o sa ne intoarcem in evul mediu.
Zic ca ar trebui deja sa cioplim in tablete de piatra/lut povestile despre civilizatia noastra moderna , sa depozitam niste filmulete, melodii, poze, carti in cloud sau in stick-uri. Sau sa trimitem in spatiu sonde despre povestea noastra ca civilizatie. Ca poate urmasii nostri care vor trai in epoca post-modernista sa le vada si sa invete din greselile noastre, si anume, sa nu mai progreseze tehnologic in mod haotic, sa nu mai suprapopuleze si sa nu mai polueze planeta, sa consume si sa traiasca echilibrat. Ori daca disparem ca specie, sa le gaseasca extraterestrii ca sa rada de cat de prosti am fost. Sau nu.....am dubii ca exista civilizatii avansate in universul asta.Fiindca odata ce civilizatie trece de un anume prag, nu exista garantia sa existe pe o perioada indelungata si la urma colapseaza din cauze multiple: poluare, epidemii, epuizat resursele, razboaie.


Chiar daca coronavirusul nu o sa ne distruga, ceva anume tot o s-o faca: un razboi nuclear provocat de hackeri sau virusi care acceseaza codurile lansatoarelor nucleare, furtunile solare, o eruptie vulcanica care sa ne dea peste cap sistemul, schimbarile climatice, desertificarea si inundatiile ca rezultat, suficiente ca sa ne aduca in evul mediu sau chiar in epoca de piatra.
Voi ce veti face in aceste ultime zile ale civilizatiei moderne cat mai avem internet daca ati stii ca vine sfarsitul ?