Eu consider ca inca nu suntem acolo, dar nu e nici de luat in deradere (cum au facut foarte multi oameni cand s-a inceput isteria cu proviziile).

Momentan trebuie sa ne protejam, sa incercam pe cat posibil sa limitam orice fel de expunere sau iesire in spatii publice, sa incercam sa investim putin in anumite lucruri de baza pe care sa le avem acasa in cazul in care se ia o decizie mai dura si se va restrictiona orice fel de acces oriunde.

Initial credeam ca nu e posibil sa inchizi o capitala sau o tara europeana pentru asa ceva si ca ce s-a facut in Wuhan este de domeniul SF-ului, cu oameni sudati efectiv in blocuri ca sa nu paraseasca domiciliu.

Dupa ce s-a intamplat in Italia si cat de mult au luat si ei in deradere la fel ca romanii, dar si cat de nasol s-a ajuns acolo, as zice ca "better safe than sorry".

Tineti cont ca este an electoral si e posibil sa ni se ascunda lucruri, doar ca sa iasa ei bine in "statistici". Pe langa asta, sunt multi cretini care cand au venit din Italia, au declarat ca au venit din alte tari. Iar sansele ca aia sa fie infectati erau foarte mari. Si inca sunt oameni care nu respecta carantina si cand ii prinde politia, le da amenda. Iar daca aia sunt infectati, o amenda este egal cu 0, daca imprastie virusul unor oameni care poate au probleme si pot muri din asta.

iar din cei peste 11.000 de oameni in carantina in tara, e posibil sa avem o surpriza neplacuta si sa avem, brusc, o situatie ca in italia, cu 500+ noi cazuri pe zi.

Overall, nu este sfarsitul civilizatiei moderne, dar este cumva stoparea evolutiei firesti pentru o oarecare perioada, cat timp toate se vor inchide usor usor si toate lansarile se vor amana.