Nu e chiar așa Răzvan. Ai uitat oare de "revoluționarul" mod prin care se va face cache din RAM în SSD? De instant resume și alte nebunii care vor însemna tone de scrieri? Also, tu compari ceea ce scrii acum pe un SSD "normal", la 2-3Gbps cu cei 5-7Gbps cu acces direct din CPU/GPU. Oricum o să depindă de fiecare developer in parte. Dacă se decide vreunul să scrie non stop assets, la 5Gbps cred că ajungi sa dai peste cap calculul tau. Dar, sper sa fie ca tine. Insa tine minte ce am zis acum și ne auzim peste 2-3 ani.

Cât despre "nu știu ce SSD folosesc, sigur este o generație mai nouă", normal că e, doar e PCIe 4.x. Dar din păcate generație mai nouă nu înseamnă extra fiabilitate, ci storage extra și viteză. Ca pdovadă, tot vechiul SLC are cel mai mare TBW. SSD-urile noi de server folosesc tehnologii "vechi" pentru că sunt mai reliable. MLC eventual pentru extra storage. Eu pun pariu că atât Sony cât și Microsoft vor folosi TLC, cu un buffer pe SLC, ceva. Nu ai cum, la banii ăștia.

Anyway, intrăm iar in chestii prea tehnice. Înțeleg că unora le place storage-ul lipit pe placa de baza. Mie nu. Asta pentru mine înseamnă că o să avem o generație de console "consumabile". Adică peste 5 ani slabe șanse să o mai vinzi... Cu siguranță pe aria de vânzare o să vedem întrebări de genul "Cate scrieri are? Ce health e pe storage?". But, it is what it is. More money for Sony & Microsoft...