@Demigoddess

despre tlou: ideea de a pune jucatorul sa se intrebe ce e bine si ce e rau sau cine e personajul pozitiv si cine nu, este super ok. executia insa lasa de dorit. abby nu este gandita overall ca un personaj de care sa nu te atasezi, ci ca un personaj de care sa te atasezi in ciuda sentimentelor initiale fata de ea. sau cel putin un personaj ale carui motivatii sa le intelegi si cu care sa empatizezi. iar modul in care se incearca asta este cum am spus ineficient sau submediocru dupa cum spunea Espiritus mai sus. au vrut sa faca ceva inedit si curajos? sau au vrut sa isi miroasa singuri parturile de oameni woke si deschisi la minte si inovatori? vezi, e o diferenta intre a face arta pentru ca ai ceva de spus si a da inspre a face arta de dragul artei. la fel ca si cu diversitatea.

legat de restul: lara croft inainte de reboot maybe. eu nu vb de variantele de acum 20 de ani. si nu vad de ce ar fi un titlu de glorie sa ai un personaj feminin gay. adica de ce e o problema ca in horizon personajul nu e riscant. este asta un criteriu semnificativ pentru un joc bun. uncharted nu admit ca este sexist in lost legacy. de ce ar fi? pentru ca personajele au un body type? rahat, pai inseamna ca si toate jocurile cu barbati care au body type atletic ai mecla bine sculptata sunt de fapt un atac la masculinitatea sau demnitatea celor cu burta. mai multi barbati chei si burtosi in roluri principale zic!!!

da nu sunt prea multe personaje strict gay si cu atat mai putin trans in jocurile video. dar nici acum cand faci un joc in primul rand sa faci o lista si sa-ti spui: hai sa vedem ce tipologii nu am bagat: hmmm, barbati care se identifica ca femei dar au par pe piept, femei care au pierdut un picior escaladand everestul si carora li s-a transplantat un picior al unui barbat asiatic si acum se identifica ca samurai.

imca o data spun, eu nu cunosc nici macar o persoana care sa fi iubit primul joc mai putin dupa left behind. dimpotriva.