Quote Originally Posted by smits View Post
Piata imobiliara in olanda la momentul de fata e jale, oamenii nu au ce manca si se chinuie de pe o zi pe alta.
ACUM, ca e pandemie si somaj crescut.
Dar eu vorbesc de vremurile obisnuite.

Sunt plictisit de replica "nici in afara nu umbla cainii cu covrigi in coada".
Ba umbla, pentru ca altceva e cand traiesti intr-o tara cu nivel crescut de civilizatie , educatie si disciplina.

In Olanda ai 90% mai mari decat in Romania sa fii ajutat de stat sau de un om bogat cand esti la ananghie care sa-ti doneze ceva.
In Romania, unde statul iti da ajutor social 200 lei parca la misto, si unde mai toti romanii sunt egoisti si lacomi, efectiv ajungi sa mori pe strada.


In Olanda ai locuri de munca mai bine platite, salariul minim fiind de 1600 euro.
In Romania cam cat este? Tot 400 euro?
Si e de asteptat ca intr-o tara ca Olanda cu salariul minim de 1600 euro sa ai parte de sefi mai buni si mai competenti, de colegi mai solidari, priceputi, saritori si mai cu atitudine colegiala si spirit de echipa, un mediu de lucru mai curat si cu toate dotarile necesare. Chiar si ca gunoier sau maturator o duci mai bine si esti mai bine platit in Olanda decat ca IT-ist in Romania.
In Romania, cu 400 euro, mai bine te apuci de bisnita pe OLX decat sa muncesti intr-un supermarket, call-center sau fast-food.


In Olanda, unde sunt legi clare si pedepse aspre, si amenzile foarte mari , sunt sanse minime sa intalnesti melteni in trafic si riscul de accident rutier e mult mai mic decat in Romania.



In Olanda o fi locuintele scumpe, dar pretul e corect pe masura confortului. Si sunt locuinte vechi de 300 ani care sunt foarte confortabile.
In Romania poti sa platesti enorm si tot ai parte de tevi sparte, gandaci, mucegai, vecini galagiosi, indiferent ca stai intr-un bloc comunist din beton sau bloc postdecembrist construit in graba cu materiale proaste.


De nivelul de poluare, coruptie si infractionalitate nu mai spun, fiindca in Olanda ai politicieni carora le PASA!
Si toate modalitatile de distractie si relaxare.....

Amsterdam pare un adevarat parc de distractii in comparatie cu Bucurestiul!