Atunci când vrei să evadezi din propria realitate, te poți preface în Fantoma de pe insula Tsushima – un samurai captiv al propriului destin. O singură bătălie pierdută a fost suficientă ca să-ți dispară lumea întreagă și zilele să-ți devină întunecate. Te-ai născut pe o insulă invadată azi de mongoli, cei cărora trebuie cu orice preț să le înfrângi realitatea, dar ești departe de a abandona! Singura cale de a te reinventa este să renunți la cel mai valoros lucru pe care l-ai cultivat întreaga viață: identitatea de samurai.

În timpul zilei cutreieri munți înconjurați de ocean, câmpii pline de flori pastelate, cărări umbrite de infinitul de culori al copacilor înfloriți, iar în aceasta feerie a naturii animalele îți devin ghid. Sub protecția întunericului te strecori în bazele militare ale inamicilor asasinându-i unul câte unul, asemenea unei fantome meschine și însetate de moarte, renunțând la orice morav pentru a-ți atinge scopul nobil – cel de a elibera Tsushima de sub dominația mongolă.

Învingi devenind un alt tu, fără sa te mai poți căuta vreodată în trecut sau lupți cu onoare, sacrificând viețile nevinovate ale celor ce cred în tine? Ești nevoit să îți asumi fiecare alegere și să pierzi tot ce ți-a mai rămas.

The Ghost of Tsushima – un joc în care în loc să înveți cum să trăiești resemnat, te recreezi.