Single post: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #1168 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Mi-a ajuns ieri LG 55CX. Am ajuns seara acasă, eram cu doi prieteni cu care nu ma mai văzusem de mult timp și am zis ca dacă tot ne-am văzut la o seara alba, sa facem un trio lan party de Warzone, în acest fel voiam sa vad și cam cât de mare a fost saltul în calitate de la televizorul vechi, Sony 55XE70, ele fiind unul lângă altul și rulând același conținut. Îți poți da seama foarte bine când în Warzone ambele sunt pe același jucător ca și spectator.

    Aveam așteptări mari de la acest televizor. Calitatea imaginii este peste așteptări, este absolut incredibilă însă în alte aspecte a fost ușor dezamăgitor pentru o prima impresie.

    Am testat aseară cat de cat amanuntit pe el RE8, Metro Exodus, Warzone si putin Doom Eternal. Calitatea imaginii este clar cu mult peste televizorul precedent, in special la scenele unde predomina negrul. In RE8 este o bucatarie cu o oala de ciorba care arata incredibil, aproape fotorealistic. In jocurile foarte luminoase si cu tenta vivida, de exemplu Doom Eternal, diferenta nu este atat de mare ca si in jocul precedent insa tot este vizibila. Am vrut sa testez si VRR intr-un joc care nu atinge chiar 120fps, Warzone. Jucat cu VRR este un deliciu iar fara este un chin, se observa clar frame-drops-urile si cum agata.


    Partile negative observate de mine:


    1. Stiam ca nu are DTS insa ma asteptam ca Dolby Digital sa functioneze fara intarziere. Il am legat la un Sony N9200 iar singura varianta de a avea 5.1 este sa il dau pe Dolby Digital. In acest caz este un mic delay deranjant, in special in shootere. In modul stereo functioneaza corespunzator insa vreau sa ma folosesc in continuare de Home Cinema. Nu am gasit pana in momentul de fata vreo solutie.

    2. Mi s-a intamplat sa nu mai preia deloc sunetul de la XSX in amplificator, sunetul functionand numai pe aplicatia youtube a TV-ului. Dupa un restart si-a revenit.

    3. Au mai fost trei chestiuni ciudate:

    a) eram intr-un joc si am apasat butonul Guide si pe cel de meniu aditional. Cand faceam selectia optiunilor din chenarul central, se observa ca si cum luminozitatea ecranului se schimba simultan cu optiunile pe care le selectam.
    b) am mai avut o chestiune ciudata cand am testat BF4 in 120fps, cand am iesit in dashboard aratau toate optiunile cu chenare albe si imaginea simteam ca palpaie.
    c) cand am iesit dintr-un joc televizorul imi afisa ca nu exista semnal insa consola era pornita. Am scos cablul HDMI si l-am reintrodus, la fel era, fara imagine. Solutia a fost o resetare a consolei.

    Sunt sanse mari ca aceste chestiuni sa fi fost din cauza consolei insa mi s-a parut bizar ca pe televizorul vechi nu am intampinat niciuna, intr-adevar, jucam si fara atatea optiuni care probabil au amestecat lucruruile.

    4. Ecranul reflecta mai mult mediul inconjurator insa aici sunt sanse mari sa fie din cauza mea fiindca nu i-am dezlipit acel abtibild lucios de protectie care este atasat pe ecran. Nu sunt foarte sigur daca il pastrez, daca il voi da inapoi vreau sa fie cu fiecare folie ca venit din fabrica.


    Vreau sa precizez ca aseara eram foarte obosit dupa o seara nedormita si probabil nici eu nu am sapat indeajuns prin meniuri sa rezolv problemele. Chestiunile de la punctele 2, 3, 4, probabil nu erau in totalitate din cauza TV-ului insa chestiunea cu sunetul este foarte dezamagitoare. Trecusem peste faptul ca ca nu pot rula filme cu DTS insa problema este data de delay-ul de la Dolby Digital.

    A fost o relatie de super-love cu putin hate. Trecand de la un 4K HDR IPS la imaginea acestui TV este un clar un salt considerabil. Inca nu i-am desigilat niciun accesoriu, exista sanse sa ii fac retur. In caz ca voi face acest lucru, sanse de 3/4 sunt sa imi iau acelasi model, varianta de 65inch iar de 1/4 sa imi iau 55A80J doar in cazul in care vor da drumul VRR cat mai curand.

    Daca impedimentul cu DTS nu este o problema pentru voi, nu cred ca exista pe piata un alt televizor in acest buget care sa se apropie de performantele si imaginea lui CX.
    Attached Images Attached Images dsc06879-01.jpeg