Pai tu vorbesti de care e cea mai buna consola si te referi la 2 exclusivitati din care 1 buna, lansate anu asta?

Eu cand vorbesc de cea mai buna consola ma refer la un tot:
- hardware mai bun (cu 5% dar e mai bun) si se vede in teste cum are mereu o rezolutie mai buna sau anumite detalii mai bune,
- super silentios (comparand cu PS5-ul meu care decoleaza la orice folosire),
- arata si mai bine (din pctu meu de vedere),
- OS mult mai bun - da, au pastrat OS de la X1 si il imbunatatesc in continuare vs aveau OS bun la PS4 si au luat-o de la 0, pierzand super multe features si adaugand unele...super inutile,
- quick resume care e absolut din alta liga, pe console - la PS5 daca vrei sa pornesti alt joc, il inchide pe ala si porneste alt joc de la 0 (uneori, la exclusive, sare unskippable videos de la inceput) si daca vrei sa schimbi faci acelasi lucru - la XSX inca am vreo 6 jocuri pornite, unele din ele (gen Valhalla) pornit cu aproape o luna in urma, timp in care am fost si plecat de acasa 2 saptamani (iar eu cand plec de acasa inchid priza in care am consolele iar jocurile au fost pastrate in memorie) iar schimbatul intre ele este game changer.
- game pass care este la fel, din alta liga - nu ma intereseaza ce nume de studio imi scrie cand pornesc jocul - multe jocuri sunt day 1 acolo.
Am luat 12 luni de gamepass ultimate cu 200 lei si in banii aia am jucat si testat o gramada de jocuri pentru care, pe PS ar fi trebuit sa dau cateva sute de euro. Nu exista luna sa nu bage ceva interesant constant si inca am jocuri instalate si nepornite din lipsa de timp (gen noul Myst), dar doar in ultima saptamana am jucat 12 Minutes (terminat) si Psyhonauts 2 (sunt aproape sa-l termin), jocuri pentru care, pe PS5 as fi dat 60 euro (pt ca 12 minutes nu exista acolo). Sa nu mai zic de Hades, care a fost day 1 inclus, iar pe PS este pe bani, pentru ca stiu ca asta-ti place si l-ai cumparat.

Singurele 2 avantaje de la Sony, din punctul meu de vedere, sunt exclusivitatile (alea bune, ca din pacate noul Ratchet and Clank este o mediocritate penibila) si controller-ul.

Nu vreau sa o dam intr-un versus. Chiar eram curios care sunt argumentele pentru care cineva ar spune "Penibil ce face Sony in ultima vreme, dar cumva era de asteptat considerand ca Microsoft nici nu se mai oboseste sa concureze cu ei. Li se urca la cap."
Speram sa fie vorba de mai mult de 2 exclusivitati pe an.

Asa ca da - din punctul meu de vedere, Sony a pierdut, momentan, batalia consolelor, pe generatia asta. Iar Microsoft pare sa se tot distanteze de ei prin achizitiile facute si jocurile 3rd party incluse in Game Pass day 1.
Din punctul meu de vedere e foarte simplu - daca acelasi joc iese pe ambele console, dar la Xbox e inclus in abonamentul ieftin pe care-l platesc, iar la PS trebuie sa dau 60 euro - Xbox wins.

Si da, Microsoft nu face la fel de multe jocuri bune precum Sony - ai maxima dreptate aici - d-aia am ambele console.