Quote Originally Posted by kkkotto07 View Post
Off topic grosolan ai facut tu mai sus, nu-ti convine, sterge postarea dar incepe cu a ta, alea nu sunt argumente serioase ci doar fanboysme repetitive si plictisitoare! Auzi la el, Ratchet and Clank, mediocritate penibila! Si inca vrei sa fii credibil? Hai cu banu' ca deja ma enervai!
Pai uite, pentru ca la noi in tara lipseste cu desavarsire cultura dezbaterilor, iar majoritatea oamenilor sunt efectiv incapabili de a purta o conversatie si a aduce argumente serioase intr-o discutie (postarea ta a fost efectiv un zis in cuvinte, dar nu aduce nicio valoare intr-o conversatie reala) fara sa creeze un flame, voi incepe eu, again si super off topic sa argumentez parerea mea despre ambele console, pe care le am, in starea in care le am (daca PS5-u meu e din lot cu ventilator galagios nu e problema mea - eu am dat bani pe el, achizitionat day 1 si de atunci l-am folosit destul de intens - zic eu):

PS5-ul meu:
- arata ca un organ sexual feminin cu luminite - parerea mea, ca trebuie sa mentionez, se pare.
- e foarte galagios, atat in dashboard cand sta degeaba, cat si in jocuri cand se tureaza mai tare ventilatorul - cel mai probabil nu doar ventilatorul e galagios ci se aude si coil whine - nah, am tras lozul castigator - si cel mai probabil nu toate consolele din lume sunt atat de galagioase
- OS-ul este penibil si rudimentar, cu functii importante lipsa - gen foldere sau quick resume, dar are si functii utile - gen PiP din share cu un prieten sau faptul ca poti intra oricand sa faci un achievement - si nici dupa aproape 1 an de folosiinta nu m-am obisnuit sa tin apasat pe PS button ca sa ies in dashboard daca vreau sa intru in store sau sa schimb jocul, intrucat o singura apasare aduce meniul ala de jos care este destul de inutil most of the time.
- jocurile de old gen se instaleaza ori doar in versiunea de PS4 ori ambele versiuni, de cele mai multe ori pornind aia de PS4 daca nu dai tu special sa porneasca aia de PS5. Also, de multe ori nu poti sterge versiunea de PS4 pentru ca nu mai porneste jocul.
- revenind la Ratchet and Clank Rift Appart - da, din punctul meu de vedere - ca nu vorbesc la modul general - este un joc mediocru, de un 6-7, super marketat si facut doar ca sa ia ochii dpdv grafic (unde nici acolo nu straluceste mereu din punctul meu de vedere) si overall este un joc mult mai slab decat cel din 2016 (nah, ala era remake, deci povestea si level design-ul erau cele din jocul original). Jocul nu mai este amuzant decat fortat, ambele personaje principale sunt identice in absolut tot mai putin chipul personajului si nimic din ce se intampla nu te impinge sa contunui ca sa vezi cum se termina povestea.
- DS5-ul este o bijuterie - nu discut despre drift la sticks pentru ca nu e cazul la mine - atunci cand este implementat bine, dar din pacate implementarea asta, asa cum am zis si cand l-au anuntat, este foarte limitata la jocurile 3rd party (adica 90+% din ce se joaca lumea care are doar PS5). Dar acolo unde este, este unu din cele mai bune lucruri care s-au intamplat in lumea console gaming ever - din punctul meu de vedere. Iar butonul de mute si mute all de pe controller este foarte folositor.
Totul mai putin bateria aia penibila care tine 4-5h in jocurile care-i folosesc toate functiile asa cum ar trebui.
- jocurile exclusive...intr-un an de la lansare avem 4... 1 remake care nu m-a interesat, 1 DLC standalone care nu aduce aproape nimic in plus fata de jocul de baza, iar dpdv grafic nu e prea departe de el - singurul plus il reprezinta reflexiile cu RT, Returnal - o capodopera si concurent la GOTY si ce am zis mai sus, desi dpdv grafic nu exceleaza prin nimic, ba mai rau, ruleaza in rezolutie de jocuri old gen - R&C care este o mediocritate. Am 3 din 4 jocuri, am dat bani pe ele si-mi pot spune parerea personala.
- SSD-ul si felul in care informatia este citita direct de pe el, pana acum a fost meh. Diferentele in jocurile 3rd party - asa cum am zis de cand s-a anuntat acest SSD magic - sunt infime, iar in jocurile 1st party sunt bune atunci cand functioneaza totul - gen la Miles Morales, cand pornesti jocul si sare unskippable cut-scenes, ajungi in joc in 3-5s. altfel dureaza vreo 10.

Probabil mai sunt si altele de zis, dar nu-mi vin acum in minte.

Xbox Series X al meu:
- arata ca un dispozitiv electronic, facut sa fie si practic, dar si bine aerisit, care se poate pune atat vertical cat si orizontal fara un suport special si fara sa-ti fie frica sa nu se urce pisica pe el si sa-l debalanseze.
- e super silentios - in full load este mai silentios (ce am eu) decat PS5 cand sta in dashboard fara niciun joc pornit (ce am eu),
- OS-ul este foarte bine inchegat si super rapid, desi cam greoi in navigare daca nu esti obisnuit cu el. Pastreaza toate functiile generatiei trecute si adauga pe deasupra. Este rapid, in meniurile jocurilor ai un trailer care porneste automat fara sa sacadeze sau sa fie in 240p full screen si poti vedea toate detaliile intr-un singur ecran, fara sa apesi pe joc.
- ai optiunea sa vezi mereu pe ecran ce achievements sunt in joc si cat mai ai pana le finalizezi individual.
- jocurile de old gen sunt actualizate automat la versiunea de Series, prin Smart Delivery pentru care nu cer bani in plus si nici nu stai cu 2 versiuni ale jocurilor instalate.
- Quick Resume este ceva game changer - faptul ca poti avea 4-5+ jocuri deschise mereu si te poti intoarce efectiv de unde ai ramas (intr-o cursa pe locul 2 sau intr-un meci SP de FIFA in atac, sau omorand pe cineva in Valhalla, sau in ceva misiune in Psychonauts 2), fara sa mai trebuiasca sa inchizi jocul din care ai iesit si sa stai sa se incarce meniul si apoi jocul. Este ceva ce trebuie sa experimentezi ca sa intelegi cat este de important si dupa 6 luni doar cu PS5, timp in care am vrut de multe ori sa joc Returnal si alt joc si nu am putut, pentru ca daca ieseam din Returnal pierdeam tot run-ul, in momentul in care am trecut pe Series X am crezut ca am ajuns in anul 2040 - ca sa nu zic 2000 pe un PC
- Game Pass si jocurile incluse acolo day 1 - exclusive sau 3rd party - cum am mai zis, in cazul meu, daca un joc este inclus in Game Pass day 1, dar pe PS5 costa 60$, Xbox wins si-l voi juca acolo - vezi cazul Psychonauts 2. Faptul ca intra si jocurile lor day 1, Microsoft Flight Simulator, Forza Horizon 5, Halo, este un alt plus, chiar daca nu sunt pentru toata lumea. Dar cu siguranta, oricine gaseste cel putin 2-3 jocuri pe care ar vrea sa le joace sau se vor adauga in curand in acelasi cost lunar, incat sa-l multumeasca acest serviciu. Daca mai adaugi si faptul ca daca ai PC cu Windows, ai acces la toate jocurile alea + altele PC exclusive (gen Age of Empires), dar si faptul ca in tarile cu apa calda exista xCloud si poti juca aceleasi jocuri direct pe telefon/tableta/browser pe PC-urile slabe si deja este un super deal acest abonament.
- SSD-ul poate ca este "normal", dar diferenta din jocurile old gen vs current gen este foarte mare, iar in jocurile multiplatform este mult prea mica sau inexistenta. Iar usurinta cu care poti extinde spatiul de stocare este, din nou, foarte bine gandita.
- controller-ul este putin imbunatatit fata de ala de la X1, iar odata ce ai jucat un joc cu masini pe PS5 sau un shooter, iti lipseste vibratia din triggers sau sunetele din difuzor, dar si butonul de mute all de pe controller, desi este util butonul de screenshot adaugat.

Eu totusi nu inteleg cum poti acuza pe cineva de fanboysm, cand are ambele console si vede si plusuri si minusuri la ele. Ambele au si plusuri si minusuri si cine nu vede asta, ala poate fi acuzat ca este fanboy una sau cealalta.

Also...n-am inteles faza asta: "Hai cu banu' ca deja ma enervai!"