Dincolo de discutiile despre COVID si vaccin, sunt alte chestiuni care ma ingrijoreaza. Economia, stilul nostru de viata si serviciile publice in tara asta vor fi la pamant pentru multi ani, poate chiar decenii.
Avand in vedere ca organizarea alegerilor anticipate si suspendarea lui Iohannis au devenit o certitudine , mi-e teama ca romanii vor face prostia de a vota masiv cu PSD, AUR, APP si PRO-ALDE care isi vor "lua tara inapoi" si o sa ajungem sa-i regretam pe PNL-isti si USR-isti, ascultati ce va spun.

Partidele astea nationaliste o sa ne intoarca in timp, si nu in anii 80-90' (ar fi prea de lux), ci in in secolele 18-19. Pe vremurile cand tara era dominata de boieri, voievozi, popi si haiduci, iar romanii de rand traiau deplorabil.
Romania post-pandemica o sa fie ca o tara postapocaliptica, fara sanse de revenire, pentru ca nici europenii si investitorii straini nu-si vor mai bate capul cu tara asta populata de idioti dupa ce 14 ani au tot investit in ea, fara rezultate.
O sa fie exact ca talibanizarea Afganistanului.
Tinerii, odata vaccinati in totalitate, vor pleca cu milioanele din tara in 2022-2023 dupa ridicarea restrictiilor. Si sa vedem ce se vor alege de pensionari, de bugetari si de patriotii din tara asta cand nu vor mai avea cu ce sa-si hraneasca familiile, ca vor pleca si supermarketele si multinationalele din tara.
In momentul ala, probabil ca si UE si NATO o sa ne lase in apa sambetei. Cred ca nici rusii sau turcii nu ne vor vrea sa ne anexeze.
Pana in 2030 cred ca asta o sa fie. Cocalari ca George Simion , Ciolacu, Dragnea si Sosoaca o sa conduca tara , Transilvania o sa-si proclame autonomia si separarea de Romania ca nu vad nici Sibiul, Clujul, Timisoara sau Brasovul sa mai tolereze nesimtirea celor din sud-est, iar in nevoia de forta de munca ca sa-si hraneasca electoratul fidel, guvernantii PSD si AUR-isti vor ajunge sa cheme imigranti de prin Asia sa munceasca in tara asta, pe urma o vor vinde Chinei.
Si atunci va incepe "o noua epoca comunista de aur".

Eu asta prevad, ma uit in jurul meu si nu vad decat un viitor sumbru in tara asta. Si asta si pentru ca liberalismul nu poate sa faca miracole, tocmai ca liberalismul si capitalismul prost implementate intr-o tara cu un popor medieval si abia iesit din comunism ne-au adus in halu' asta, dar mai ales meltenismul si nesimtirea multor romani de rand. Cat de saraci lipiti pamantului sunt ei , dar puteau romanii totusi sa se cizeleze, sa se autoeduce, sa respecte legile si regulile esentiale, sa invete sa respecte, sa invete sa tolereze si sa ajute persoanele mai vulnerabile, nu sa mai faca misto si sa le haituiasca, si in schimb sa nu mai tolereze abuzurile, coruptia si nesimtirea, sa nu mai stea ca balegele la gratare si sa asculte manele, in schimb sa munceasca, sa reconstruiasca tara asta, nu sa stea si sa astepte in continuu ajutoare de la stat. Dar noi nu suntem un popor ca nemtii, francezii sau englezii. Pana si vecinii nostri bulgari, cehi , polonezi si unguri ne-au depasit.
De fapt, ne-au depasit multe state africane care chiar au stiut ce sa faca cu banii strainilor investiti/imprumutati.

Nu suntem in stare de unii singuri sa ne facem o tara cand avem libertate, lasa ca ne invata cand rusii, cand chinezii pe cale fortata prin dicatura.

La fel ca si in secolul anterior, tot dictatura straina va dezvolta tara cu costuri si sacrificii imense.
Si asta pentru ca ne-am batut joc de democratie, la fel cum s-a intamplat si in prima parte a secolului 20.
Poporul asta si-a batut joc mereu de oportunitati cand le-a avut. Pe principiu "si sarac si al dracu".