VR e un produs de nișă. Nu cred că Sony va lăsa PSVR2 doar pe mâna dezvoltatorilor third party, cred că vor mai exista jocuri produse în casă de Sony, dar având în vedere faptul că PSVR2 n-a vândut după așteptări (am mai citit asta), e posibil să nu le mai vedem, deși Sony a spus chiar și înainte de lansare sau la lansare că vor mai fi lansate jocuri pentru PSVR2. E cam mult să ceri să existe zeci de jocuri bune pentru un produs hardware nou. Nu cred că vor lăsa PSVR2 pe mâna altora, au spus înainte de lansare sau chiar la lansare că vor mai fi lansate jocuri PSVR2. Având în vedere rezultatele de până acum, sper să nu dea înapoi. Sunt mare fan PS Vita și faptul că la mulți ani distanță companiile au început să investească serios în PC-uri portabile (practic niște PS Vita cu Linux sau Windows) arată cât de mult au greșit abandonând PS Vita (vezi ROG Ally și evident Steam Deck).

Felul cum s-a comportat Sony în perioada de pandemie după lansarea PS5 nu le face deloc cinste celor de la Sony. Asta nu înseamnă că ar trebui să aruncăm totul într-un singur loc. Cred că e prima dată când un produs din zona de gaming este scumpit după lansare, e rușinos că Sony că s-a gândit la o astfel de soluție. Nu are rost să comparăm prețul lui PS4 Pro la doi ani după lansare în 2018 cu un produs hardware de nișă VR lansat în 2023. PS4 Pro a apărut în alte condiții de competiție și în cu totul alte condiții economice. Părerea mea personală este că la PS4 s-au făcut compromisuri mari și de-asta a fost lansat PS4 Pro.

Ar trebui să ne plângem de dezvoltatori în primul rând pentru mărirea succesivă de prețuri cu fiecare generație nouă de console. Prețul de 250 lei pentru Call Of The Mountain nu e chiar un preț mare în zilele noastre și e clar nasol că n-a fost inclus în bundle. Un voucher sau un disc e totuna pentru mine, dar dacă te gândești la revânzare e nasol într-adevăr. E poate un semn că prețul lui PSVR2 putea fi mai mare, la fel cum prețul lui PS5 a fost mai mic decât oricare estimare făcută de cei din industrie. Am impresia că PSVR 1 a venit cu o ofertă mai slabă chiar pentru că pentru diferența între pachetul cu joc și cel fără joc a fost de 100 USD/EUR (LINK).

Hardware-ul din PSVR2 este la ani lumină de PSVR și ar fi fost fain să avem back compatibility.

Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
lipsa suport PC
Deși știu că nu ai glumit, am râs la replica asta.


În încheiere, eu mă așteptam la rezultatele astea de la PSVR2 încă neconfirmate direct de Sony, dar confirmate indirect de reducerea producției. Sper ca Sony să nu renunțe la PSVR2 și să vedem jocuri noi VR, după planul Sony. Ar trebui să le "mulțumim" scammerilor pentru toate produsele menținute artificial la prețul de lansare sau pentru prețul mărit al PS5. Doar așa a putut Sony să mărească prețul lui PS5 la vreo 2 ani de la lansare, pentru că a văzut oameni care au cumpărat PS5 la preț aproape dublu.